menu

Basilica da Estrela Lissabon

Basilica de Estrela ligt midden in het centrum van Lissabon en is zeer makkelijk bereikbaar. Kenmerkend van de Basilica de Estrela (Heilig Hart van Jezus) zijn de twee witte koepels. Zij tornen hoog boven de skyline van Lissabon uit.,

Aan de voorgevel van de basiliek is goed te zien hoe de twee beltorens rijkelijk zijn versierd met een reeks heilige beeltenissen en allegorische figuren. De basiliek zelf bestaat grotendeels uit witte kalksteen en is het werk van Mateus Vicente de Oliveira.

Basilica de Estrela werd gebouwd in opdracht van Maria Francisca Isabel in 1779. Omdat Oliveira, nog voordat de basiliek af was stierf, werd zijn werk door Reinaldo dos Santos voltooid. Door heel het gebouw zie je de barokke stijl terug. Het centrale deel van de gevel heeft echter een “neoklassieke” stijl als inspiratiebron.

De belangrijkste kenmerken binnen in de basiliek zijn de barokke beelden en het harmonieuze interieur waar marmer, voornamelijk in zwart en roze, op grote schaal is gebruikt. Zeker de moeite waard is de opmerkelijke 18e eeuwse kerststal, gebeeldhouwd door Machado de Castro. De stal bestaat uit meer dan 500 cijfers in kurk en terracotta. Prachtig is ook het zwart marmeren graf van koningin Dona Maria.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen