menu

Backpacken door Mexico: do’s en don’ts

Mexico is een populaire bestemming voor veel backpackers. En terecht, want Mexico heeft heel wat leuke dingen te bieden: uitgestrekte stranden, tropische jungle, lekker eten en eeuwenoude ruïnes. Sta jij op het punt om aan een Mexicaans avontuur te beginnen? Neem dan zeker deze do’s en don’ts even door.

Do’s:

Neem de lokale bus
Met de bus reizen is een goedkope manier om veel van Mexico te kunnen zien. De bussen zijn hier veilig, netjes en ze rijden ook bijna altijd op tijd. In Mexico kan je kiezen uit eerste klas en tweede klas bussen. De eerste klas bussen zijn iets luxueuzer. Ze beschikken bijvoorbeeld over airco en je kan er naar films kijken. De tweede klas bussen zijn iets soberder en maken veel meer tussenstops. Je zit er dus langer op, maar op die manier zie je wel een stuk meer van het land.

© Pexels.com

Proef het Mexicaanse eten
Als je aan de Mexicaanse keuken denkt, dan zie je meteen taco’s, burrito’s, guacamole en tequila voor je. Al dat lekkers ga je zeker tegenkomen in Mexico en naast taco’s en burrito’s heeft de Mexicaanse keuken nog heel wat andere lekkere dingen te bieden. Mexicaanse gerechten zijn namelijk heel divers en verrassend. Wil je in eigen land proeven van Mexicaanse taco’s, dan is Deliveroo een uitstekende optie.

Leer een beetje Spaans
In de kustgebieden wordt er wel wat Engels gesproken, maar verder hoor je in Mexico alleen Spaans. Het is dan ook een groot voordeel als je op voorhand een beetje Spaans leert. Zo kan je eenvoudig duidelijk maken wat je wilt of waar je heen moet en je kan gemakkelijker contact kan leggen met de locals.

Don’ts:

’s Middags een bezoek brengen aan de maya-ruïnes
Tijdens de middag is het enorm druk en ook erg heet. Je kan best vroeg op de ochtend vertrekken. Dan heb je de kans dat je alleen op een foto kan staan. Tegen de middag is dit niet meer mogelijk. Door de hitte kan het op bepaalde maya-sites ook heel stoffig worden. Ben je geen vroege vogel? Bezoek de maya-ruïnes dan net even voor sluitingstijd. Dan zijn de grote groepen alweer weg en is de temperatuur ook weer wat gezakt.

Onbezonnen naar het noorden reizen
Als backpacker heb je zin in avontuur, maar naar het noorden van Mexico reizen is niet zo’n goed idee. Er zijn weinig bezienswaardigheden in het noorden en het is er ook redelijk gevaarlijk door de vele drugsbendes. In het zuiden is het wel perfect veilig.

Wc-papier in de wc gooien
Je denkt misschien dat naar het toilet gaan een universele handeling is, maar in Mexico moet je opletten. Hier mag je namelijk geen wc-papier in de wc gooien, maar in de prullenbak. In Mexico zijn de afvoerpijpen hier niet voor gemaakt. Ze geraken heel snel verstopt. In het begin is dit even wennen, maar na enkele dagen doe je het zonder nadenken.

Een handig tip is om ook zelf wat wc-papier mee te nemen in je rugzak, want in Mexicaanse wc’s wordt niet altijd wc-papier voorzien.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen