menu

Babymoon? Hier houd je best rekening mee als je zwanger op vakantie gaat!

Nog een laatste keer op vakantie met jullie tweetjes voor jullie binnenkort een gezin van drie vormen? De term ‘babymoon’ kwam overgewaaid uit de VS, maar eigenlijk kenden we het hier al langer. Op vakantie gaan tijdens je zwangerschap, maar vooral nog even uitwaaien met z’n tweeën en genieten van elkaar voor jullie toekomstige spruit jullie leven op z’n kop komt zetten. Wanneer je zwanger bent kan je perfect op reis vertrekken, al zijn er wel een paar zaken waarmee je best rekening houdt. Wij sommen ze graag even voor je op. Zo kunnen jij en je hubby met een gerust hart op babymoon vertrekken. 

© Pexels.com

Welk trimester? 

Afhankelijk van hoever je al bent in de zwangerschap, kan reizen meer en meer een uitdaging worden. Over het algemeen wordt het tweede trimester van een zwangerschap gezien als de beste periode om op reis te gaan. In het eerste trimester kunnen namelijk veel kwaaltjes optreden zoals misselijkheid, veel emoties en vermoeidheid. Het derde en laatste trimester is dan weer moeilijk omdat je lichaam al zo hard is veranderd en omdat te veel actie dan niet meer mogelijk is. 

Beperk de reistijd

Plan je binnenkort een babymoon? Houd er dan rekening mee dat je lichaam als zwangere vrouw erg zal veranderen in een korte periode. Zeker tegen het einde van je zwangerschap zal je sneller vermoeid zijn na een dagje citytrippen of zal je minder goed tegen de warmte van de zon kunnen. Ook lange vluchten worden over het algemeen niet als prettig ervaren door zwangere vrouwen. Kies daarom best een bestemming binnen Europa en beperk je vakantie tot maximaal twee weken. 

Wat pak je in? 

Trekken jij en je man op babymoon naar de zon? Let er dan op dat je voldoende luchtige kledij, petjes, zonnecrème en een zwangerschapsbadpak inpakt. Verder neem je best voldoende dames ondergoed mee en ook gemakkelijke schoenen zijn een must. 

Speciaal dieet? 

Op vakantie laat je jezelf misschien al eens wat vaker gaan op vlak van eten. Dat is prima, want dat hoort erbij! Houd er natuurlijk wel rekening mee dat het dieet dat je thuis aanhoudt, ook in het buitenland de norm blijft. Vermijd rauwe vis, romige en niet gepasteuriseerde kazen en alcohol. Ga je al eens wat vaker op restaurant op jullie babymoon? Laat dan aan de keuken weten dat je deze voedingsmiddelen niet mag eten. 

Accommodatie

Als zwangere vrouw hecht je extra veel belang aan comfort en wil je uiteraard optimaal kunnen relaxen op je babymoon. Kies een degelijke accommodatie uit met airco en een goed bed zodat je op babymoon goed zal slapen. Kijk ook na of er voldoende opbergruimte in je hotelkamer is, voor al je extra dames boxershorts, luchtige kledij, handdoeken en dergelijke.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen