menu

Baai van de Somme is Frankrijks mooiste

Gek van natuur? Dan moet je naar de baai van de Somme. Hier mengen zich watervlakten, vennen, duinen en zoutwaterweiden tot een landschap tussen water en aarde. Het is er genieten van betoverende, ziltgeurende wandelingen in een vlakte die voortdurend in beweging is onder uitgestrekte luchten en opaal en parelend licht.

De baai is één van de grootste Franse halteplaatsen voor trekvogels en de bergeenden, wulpen en scholeksters trippelen er vrolijk tussen de zeehonden en de schapen die de weidegronden begrazen. Bij laag water help een gids je de gouden zandbanken oversteken.

Bezoek het Marquenterre-park in Saint-Quentin-en-Tourmont waar duizenden vogels hun tussenstop hebben uitgekozen. Twee uitgestippelde wandelingen doen je er alle rust bewonderen. Verscholen in uitkijkposten observeer je de dieren die in hun geliefde halteplaats tussen Scandinavië en Mauritanïe verblijven.

Ook niet te missen is de burcht van Rambures, een fraai voorbeeld van militaire archirectuur uit de 15de eeuw. Zeker omdat je in het park van10 hectarekan genieten van 350 roosvariëteiten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen