menu

Avallon

Avallon is een kleiner dorpje dat gelegen is in het departement Yonne, regio Bourgondië , ten noorden van het Parc Naturel du Morvan en zuidoostelijk van Auxerre. Het is dus buiten de Ardeche gelegen. Het is een aantrekkelijke stad met straatjes in kasseien, open tuinen en indrukwekkende huizen.,

Eén van de hoogtepunten bij een bezoek aan Avallon is de 12de eeuwse kerk of St Lazare met zijn sierlijk gekerfde deuren. Ook de moeite om te bezoeken zijn de klokkentoren en de resten van enkele oude versterkingen, inclusief enkele torens. Wist je dat bijna 50% van de originele vestigingen rondom de stad vandaag de dag nog intact zijn?

In en rond de stad zijn vier aantrekkelijke wandelingen. Er is ondermeer de “promenade de capucins” die loopt door het noorden van de stad en de beschermde site “Terraux Vauban” die je te voet kan verkennen. Autoliefhebbers kunnen dan weer terecht in het kasteel van Montjalin waar een heus automuseum gevestigd is.

Dorpen in de buurt van Avallon
Ook steden zoals Noyers-sur-Serein en Vezelay verdienen een bezoekje. Gelegen op minder dan 25 km van Avallon. Ga je liever voor het drukkere en toeristische Vallon Pont d'Arc, dan ben je daar op 18 km vandaan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen