menu

Autovakanties in binnen- en buitenland enorm populair

We moeten roeien met de riemen die we hebben. Omdat het vliegverkeer nog lang niet overal terug is op het normale niveau, zijn autovakanties dit seizoen enorm populair. Veel mensen zijn op een andere manier naar hun vakantiebestemming gaan kijken. Kies je voor een vliegreis, dan kies je in deze onzekere tijden ook voor een bepaald risico. Als je ergens met de auto naartoe gaat, kun je vrij eenvoudig vervroegd weer terugreizen als daartoe aanleiding is. Met een vliegvakantie is dat lastiger. Bovendien blijven mensen nu wat dichter bij huis en dan is de auto hun beste vriend.

Autovakanties in binnen- en buitenland enorm populair

© Pixabay.com

Voordelen van vakantie met de auto

Reizen met de auto heeft natuurlijk beperkingen. Je komt minder ver en je moet, al dan niet bij toerbeurt met je reisgenoot, zelf het werk doen. Dat betekent dat je pas echt kunt ontspannen wanneer op de plaats van bestemming bent gearriveerd. Maar daar staan wel veel voordelen tegenover. Enkele voorbeelden:

  • Je bent niet gebonden aan vaste aankomst- en vertrektijden
  • Je kunt je auto ook op je vakantiebestemming gebruiken om je te verplaatsen
  • Je kunt een groter gebied rond de plaats van overnachting verkennen
  • Je hebt een grote mate van privacy

In eigen land zijn genoeg mooie routes te bedenken om met de auto te gaan verkennen. Hou je van een bosrijke omgeving, dan is een tochtje in de omgeving van Apeldoorn zeker aan te bevelen. Het noordelijk deel van de Veluwe is werkelijk schitterend en leent zich uitstekend voor dit soort tochtjes. Maar ook Zeeland met de imposante Deltawerken moet je beslist een keer bezocht hebben. Liever naar het noorden? Kies dan bijvoorbeeld voor de Gronings Goed-route.

De populairste bestemmingen voor een autovakantie in het buitenland liggen in Frankrijk (Normandië / Provence), Italië (Toscane / Gardameer) en Spanje (Costa Brava). Je moet het er natuurlijk wel voor over hebben, want je bent al snel twee volle dagen aan het rijden om je vakantiebestemming te rijden. Controleer bij dergelijke tochtjes vooraf je auto goed en check ook je verzekeringspapieren meteen even. Tip: autoverzekeringen vergelijken kan je een mooie besparing  opleveren. Dat bedrag kun dus je extra besteden aan je vakantie. Dat levert dus een win-winsituatie op, want je hebt dan een goedkope autoverzekering en wellicht wat extra luxe tijdens je verblijf. Ga altijd voldoende uitgerust op weg en pak onderweg ook voldoende rust. Goede reis!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen