menu

Aubenas – Ardeche

Aubenas is gelegen in het zuidelijke gedeelte van de Ardeche. De stad is gelegen op een verhoogd plateau, met in het centrum een kasteel, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad.,

Het kasteel dateert uit de 14de eeuw en had toen een defensieve rol. Het kasteel, zoals we het vandaag de dag aantreffen, kreeg in de 17de eeuw een grote renovatie, om het de toenmalige bewoners comfortabeler te maken. Het kasteel bevat tevens een collectie van schilderijen en beeldhouwwerken.

Vanaf het kasteel en het bijhorende plein starten een aantal straten met winkels en cafés en enkele interessante gebouwen, in het bijzonder het House of Gargoyles. Wanneer je de hoofdstraat afzakt, zul je ook de Saint-Benoit kerk tegenkomen.

Niet zo ver van het kasteel, op het Place de l'Airette, heb je een fantastisch uitkijkpunt op de omgeving. Een bezoek aan Aubenas is ideaal om een indruk te krijgen van de omgeving en de sfeer.

Dorpen in de buurt van Aubenas
In een straal van 30 km rond Aubenas heb je tal van andere dorpen met karakter zoals Ailhon, Alba-la-Romaine, Antraigues-sur-Volane, Jaujac, Labeaume, Meyras, Vogue, Montan, of Thueyts. Daarnaast heb je ook nog de meer toeristische attracties als de Pont d'Arc en Gorges de l'Ardeche.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen