menu

Argeles-Gazost

argelesDit jaar eens geen Alpen, maar even op de tanden bijten en de lange rit richting Pyreneeën doorstaan. In tegenstelling tot andere jaren heb ik het eens anders aangepakt. In plaats van, als voorbereiding, steeds korte maar krachtige ritten te rijden, heb ik van in het begin van het seizoen gekozen voor langere afstanden.

Ook heb ik dit jaar geen enkele grafiek bekeken of voorbereiding gedaan naar cols, om zodoende niet psychisch al te moeten starten met zware benen. We beklimmen één van de zwaarste cols in Frankrijk; de Col du Tourmalet. Op de rit Cirque de Gavarnie en de Col de Tentes zie ik af, maar niet voor niks. Ik word beloond met een prachtig uitzicht.

Omringd door een muur van besneeuwde bergen zie ik enkele bergbeklimmers de berg verder trotseren. De Pyreneeën zijn steiler, maar door hun schoonheid zijn ze iedere inspanning waard.

Wil je ook eens de benen voelen van een wielrenner? Of begrijpen waarom je nu zoveel drank nodig hebt tijdens een rit? Of waarom 5 à 6000 calorieën verbranden per dag echt wel waar kan zijn? Ontdek onze verdere reisverhalen, cols, praktische info en veel meer.

,

  • Reisverhaal
  • Vraag en antwoord

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen