menu

Arches National Park

In het Zuidwesten van de Verenigde Staten bevindt zich een wereld van steen, zand en lucht. Arches National Park ligt in een gebied van plateaus, canyons en brugvormige steenformaties en dit alles in een zeer uitdagende omgeving. Ook vindt men in deze streek nog heel wat unieke biotopen van exotische planten en exclusieve dieren.,

Dit nationaal park is een paradijs voor de liefhebbers van wandelen met een avontuurlijk kantje. Wie op zeker wil spelen kan zijn basiskamp vestigen in Devils Garden Campground, maar ook dieper in de wildernis kan men zijn eigen stek vastleggen al kan dit enkel met een “permit” en zal men zich moeten beperken tot basis kampeertechnieken.

Arches National Park is het resultaat van een eeuwenoud natuurlijk proces dat het landschap zijn unieke karakter heeft gegeven en waarbij de Mojave zandsteen een hoofdrol heeft gespeeld.

De dierenliefhebbers zullen vooral bij zonsondergang vinden waarvoor ze gekomen zijn, men zal kunnen uitkijken naar de iets kleinere zoogdieren. Maar ook overdag kan men op zoek naar de bergleeuw of de “bobcat”.

Arches National Park kan met ook met de auto doen via de “scenic drive” route die start bij het bezoekerscentrum en eindigt in de buurt van Devils Garden. Deze route zal ongeveer 3uur in beslag nemen met hoogtepunten als de Tower of Babel, Garden of Eden en Balance Rock.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen