menu

Archeologisch Museum Aarlen

Ben je ooit al eens in Aarlen geweest? Misschien denk je dat er niet veel te beleven valt? Dan heb je het mis! Het Archeologisch Museum is op zich al zeker de moeite van een daguitstapje waard!

Aarlen was ten tijde van de Gallo-Romeinen een erg belangrijke stad. Het is dan ook niet te verwonderen dat er veel overblijfselen uit die tijd zijn teruggevonden. Tegenwoordig kan je die ontdekken in het mooie Archeologische Museum. Onder andere keramiek, wapens, glas en sieraden nemen je mee terug in de tijd en geven je een perfect beeld van hoe het dagelijkse leven vroeger moet geweest zijn. Een indrukwekkende tocht doorheen de geschiedenis! Erg boeiend!

Naast de indrukwekkende permanente collectie, worden er in het Archeologisch Museum van Aarlen ook frequent tijdelijke tentoonstellingen gehouden. Ook deze tentoonstellingen zijn altijd echt de moeite van een bezoekje waard! Aarzel niet langer!

Contactgegevens:
Rue des Martyrs 13
6700 Arlon
063 21 28 49
www.ial.be

Openingsuren:
– van dinsdag t.e.m. zaterdag: open van 9u-12u en van 13u-17u30
– van april t.e.m. september: ook open op zondag, van 13u30 tot 17u30

Tarieven:
– volwassenen: 4€
– senioren (60+): 3€
– studenten: 2€
– kinderen jonger dan 12 jaar: 1€

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen