menu

Arc de Triomphe Parijs

Het oude gedeelte van Parijs is een luxestad: een stad van prestige en weelde. De Arc de Triomphe is één van de meest bekende en ook meest kenmerkende Parijse monumenten die deze stijl perfect weergeeft.,

In 1806 gaf Napoleon Bonnaparte opdracht voor het bouwen van een grote triomfboog, zoals je die ook vindt in het oude Rome. Verschillende kunstenaars en architecten dongen mee naar de kans hem te maken, maar uiteindelijk werd het ontwerp van de architect Jean-François Chalgrin aanvaard en hij begon met de bouw van de boog.

De boog werd gebouwd ter ere van de overwinning van Napoleon bij Austerlitz en is met haar vijftig meter hoog de op één na grootste triomfboog ter wereld. De enige die groter is staat in Noord-Korea, en die is grappig genoeg nagebouwd naar Parijs voorbeeld.

Wat veel mensen niet weten, is dat de boog een groot aantal beeldhouwwerken bevat. Zo zijn er een groep naakte Fransen te zien die strijden tegen barbaren, maar ook een bekend beeld van de Franse kunstenaar Cotort: de bekende Triomf van 1810.

Ook een leuk detail om te weten: aan de binnenkant van de boog staan de namen gegraveerd van 558 belangrijke Franse Generaals. Bovenop de boog zitten nog dertig gebeeldhouwde schilden met daarop de belangrijkste overwinningen van Napoleon.

Veel mensen zeggen dat de boog kenmerkend is voor niet alleen de prestige van de stad Parijs, maar vooral ook van de grootheidswaanzin van Napoleon.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Parijs? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Reisgids Parijs Kopen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen