menu

Aquarium Nauiscaa in Boulogne-sur-Mer bezoeken

Zeg niet gewoon aquarium tegen Nauiscaa. Het ‘Centrum van de Zee’ in Boulogne-sur-Mer is uniek in zijn soort. Niet verwonderlijk dat sinds de opening in 1991 al 12 miljoen mensen over de vloer kwamen.

Het telt meer dan 35.000 pensiongasten: vissen, koralen, schaaldieren, kwallen, kaaimannen, pinguïns,… Alles samen meer dan 1.000 soorten vissen en 300 soorten ongewervelde dieren. De grootste gast is de hamerhaai, een kolos van 3 meter en 250 kilo. De koraallagune is het dichts bevolkt. Daar vind je in 400m³ meter water zowat 3500 dieren.

Nu biedt Nausicaa aan zijn bezoekers ook de kans om een kijkje te nemen achter de coulissen. Met een verzorger bezoekt een groep van maximaal 10 personen de logistieke ruimtes. Je ontdekt er de kweekplaatsen, de eitjes, de babyvissen, het stekken van koraal, de teelt van kwallen en zeepaardjes tot zelfs de training van de zeehonden-begeleiders.

Nieuw dit jaar is een expo over eilanden. Je kan rustig wegdromen en reizen tussen spectaculaire vreemde dieren met multimedia animaties in een ludieke en pedagogische omgeving.   Meer info: www.nausicaa.fr.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen