menu

Aqualibi en Walibi Belgium: 2 keer pret op 1 dag

Het moet zowat 30 jaar geleden zijn dat we nog naar Walibi Belgium zijn geweest. Een schoolreis, die naar ik mij nog herinner, vooral een regendag was. Nu 30 jaar later schijnt het zonnetje en is er ook het waterpretpark Aqualibi. 2 keer plezier dus op 1 dag.

© Reisfanaten.be

Aqualibi: waterpret bij 29 graden

Naast Walibi Belgium ligt het zusje Aqualibi, een waterpretpark gebouwd in een grote piramide met avontuurlijke glijbanen, met een zwembad met golven, met diverse jacuzzi’s doch ook met een heuse kinderhoek met aangepast waterplezier voor de allerkleinsten. Kortom plezier voor groot en klein en ideaal als opwarmer om dan nadien grotere broer Walibi te gaan bezoeken.

Walibi: bijna 50 attracties

Walibi is gelegen net boven Brussel en is bijzonder populair bij groot en klein. Het is een park dat gebouwd is rond een grote vijver en dat attracties heeft voor het hele gezin. Zo zijn er alleen al voor kinderen 16 attracties op hun maat gemaakt. Voor de grote durvers en volwassenen is Walibi enorm bekend om zijn vele achtbanen. De Cobra, Calamity Mine, Weerwolf of Psyké Undeground zijn er maar enkele van. Maar er is meer, veel meer!

© Reisfanaten.be

Een goed gevulde dag

Wij starten onze dag ’s morgens bij Aqualibi. De parking loopt langzaam vol en binnen in Aqualibi is het rustig. Een gevoel dat we gans de dag ervaren trouwens. Ideaal dus om eerst eens die Rapido, de Bi-Bob of de Jet en Surf te verkennen. Wachttijden zijn er amper en de kinderen weten niet wat eerst te doen. Al snel zijn er een paar uur voorbij en is het tijd voor Walibi …

Restaurants met net dat iets anders

Van zwemmen krijg je honger en we trekken dan ook naar het nieuwe Delhi’cious restaurant. We dompelen er ons onder in de wereld van Karma World, eten er een heerlijke Indische schotel en sluiten af met een prachtig zicht op het meer. Een leuk restaurant met eens iets anders dan friet en hamburger!

© Reisfanaten.be

En dan nu het echte werk

De tijd dat we met de kinderen enkel op de paardenmolen mogen is voorbij. Ze kunnen beiden nagenoeg overal op. We starten dan ook de rondgang rond het meer en iedere attractie moet er aan geloven. We worden doornat op de Radja River, gaan over kop op de Cobra en worden getest op onze zwaartekracht in de Dalton Terror. Eens droog zorgt de Pulsar ervoor dat we terug door en door nat zijn doch de Vampire zorgt dan weer voor voldoende wind zodat we snel weer droog zijn. Kortom, hier is zoveel te beleven en te doen dat we dan ook verschieten als we voor het eerst op ons uurwerk kijken. Bijna sluitingstijd! Geen minuut verveling, heel veel afwisseling en absoluut geen super drukte om je heen. Dit park is ideaal voor een dagje weg.

Meer info en weetjes

  • Walibi Belgium en Aqualibi vind je op de Boulevard de l’Europe 100, 1300 Wavre. Voor de openingstijden verwijzen we naar de websites van Aqualibi en Walibi.
  • Het park heeft al verschillende namen gehad. Zo stond het vroeger bekend als Walibi, Walibi Waver en Six Flags Belgium.
  • Mits een extra kost kan je een Speedy Pass kopen. Hiermee kan je supersnel op alle attracties. Het heeft een prijs, maar is het overwegen waard als je op heel veel toestellen wilt zitten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen