menu

Apeldoorn

‘Even Apeldoorn bellen’ is een gevleugelde uitspraak in Nederland, vanwege een oude televisiecommercial. Let er dus op dat u deze uitspraak regelmatig zult horen als u aan uw Nederlandse vrienden vertelt dat u er een bezoek aan gaat brengen.,

Apeldoorn is de grootste stad van de Veluwe, een onderdeel van de provincie Gelderland. Apeldoorn is een grote stad met alle gemakken die u daarvan mag verwachten, maar staat toch vooral bekend om haar groene karakter.

In Apeldoorn vindt u vele stadsparken en aangelegde tuinen waarin u kunt ontspannen, of u juist in het zweet kunt werken met een leuke activiteit. Het leven in Apeldoorn speelt zich dus voornamelijk buiten af, iets dat kenmerkend is voor de Veluwe regio. Apeldoorn is een pittoreske stad, met weinig kantoren en weinig hoogbouw. De kleine huizen die er staat hebben een eigen naam: ‘Apeldoornse huisjesbouw’.

Om tot laat in de nacht uit te gaan in een discotheek is Apeldoorn misschien niet de meest geschikte stad van Gelderland, maar u kunt er wel naar de film, het theater en er zijn wekelijks ontzettend veel concerten te vinden in deze muzikale stad.

Leuk om te weten: hoewel de stad met bijna 200.000 inwoners de twaalfde plaats van Nederland is, heeft het gebied nooit stadsrechten verkregen. Eigenlijk is Apeldoorn dus nog steeds een (weliswaar heel groot) dorp.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen