menu

Antibes

Antibes is gelegen aan de Franse Rivièra, tussen Cannes en Nice. Het grenst aan Juan-les-Pins en beide steden worden vaak in één adem genoemd, Antibes-Juan-les-Pins, waarbij Antibes als het stadsgedeelte wordt aanzien en Juan-les-Pins als het strandgedeelte.,

Antibes heeft een lange geschiedenis achter zich. Het was ooit een Griekse stad en werd daarna bezet door de Romeinen. De stad is heel leuk om te ontdekken, met tal van kronkelende straatjes en mooie huizen, boetieks, cafés en restaurants. De markt van Antibes is één van de betere in de streek, waar je terecht kunt voor een gamma aan verse voedingswaren en tal van artisanale producten.

Er zijn een aantal historische sites die interessant zijn om te bezoeken, zoals de kathedraal en de torens van de kerk. Daarnaast zijn er een aantal tuinen die zeker om je aandacht zullen vragen. Er zijn niet alleen tal van interessante planten terug te vinden maar ook het prachtige zeezicht dat je er hebt is de moeite.

De kustlijn rond Antibes bevat kilometers stranden, zowel private als publieke delen. Vooral de publieke stranden die gemakkelijk bereikbaar zijn, kunnen heel druk zijn in de zomer.

Antibes heeft ook een Picasso museum gehuisvest in het Grimaldi kasteel, waar je naast werken van de meester ook collecties van moderne artiesten kan vinden zoals Joan Miro en Max Ernst. Leuk om weten is dat Picasso lang in Antibes gewoond heeft en zelfs een studio had in het Grimaldi kasteel na de tweede wereldoorlog. Is je drang naar cultuur groot dan kun je ook nog het archeologisch museum bezoeken en een tentoonstelling die gewijd is aan Napoleon meepikken.

Plaatsen in de buurt van Antibes
In een omtrek van 30 km kun je heel wat dorpen bezoeken. Stuk voor stuk plaatsen die ook hun eigen charme en verhaal hebben. We denken hierbij aan Cagnes-sur-Mer, Ferrat, Gourdon, Saint-Paul-de-Vence, Juan-les-Pins, Cannes, Nice, Villefranche-sur-Mer, Vence of Grasse.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen