menu

Anne Frank huis – Amsterdam

In de tweede wereldoorlog zaten Anne Frank en haar familie twee jaar lang ondergedoken in het achterhuis van een grachtenpand aan de Amsterdamse prinsengracht. Bijna 65 jaar na de oorlog is het Anne Frank huis een echt begrip onder Amsterdammers en toeristen.

De verhalen die de jonge Anne daar schreef in haar dagboek tonen vanuit menselijk oogpunt hoe het leven was als ondergedoken Joodse, op de vlucht voor het nazi-regime van Hitler. In haar dagboek beschrijft zij ook het verlangen naar buiten te gaan, en hoe gek zij werd van deze opsluiting tijdens haar drie jaar tussen deze vier muren.

Speciaal is dat het u het huis op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Er worden geen rondleidingen gegeven, maar bij de ingang vindt u folders in verschillende talen met informatie over de verschillende ruimtes.

U kunt op uw eigen tempo rondlopen door het achterhuis en zien waar Anne Frank at, sliep en schreef in haar inmiddels wereldberoemd geworden dagboek. Een bezoek aan het Anne Frank huis is een aanrader voor iedereen die de hartverscheurende historie van de familie Frank al kent, maar zeker ook voor de jongere generaties, om hen kennis te laten maken met dit bijzondere verhaal.

Een bezoek aan het Anne Frank huis duurt ongeveer een uur. Naast het oude grachtenhuis staat het gloednieuwe Anne Frank centrum, waar zich een museumwinkel en een eetcafé bevinden waar u comfortabel na kunt praten en indrukken uit kunt wisselen na uw bezoek aan deze indrukwekkende historische locatie.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen