menu

Amsterdamse grachten – Amsterdam

Wie aan Amsterdam denkt, denkt aan de Amsterdamse grachten. Nederland is een waterland, en de hoofdstad Amsterdam laat precies zien waarom. Meer dan een kwart van heel het oppervlakte van Amsterdam is water, en hieraan dankt Amsterdam dan ook de titel ‘het Venetië van het Noorden’.,

In de zestiende en zeventiende eeuw is het grootste deel van Amsterdam zoals we het nu kennen gebouwd. De stad werd volledig ontworpen rondom het water, waardoor de slingerende grachten zijn ontstaan.

Er zijn wel 165 grachten die door de stad heenvoeren. De Amsterdamse grachten zijn niet alleen leuk om langs te wandelen, of over te steken met één van de talloze bruggetjes  die eroverheen zijn gebouwd, u kunt ook een grachtentocht per boot maken.

Tijdens deze tocht vaart u met een glazen boot door Amsterdam , waarbij u een prachtig uitzicht heeft op misschien wel één van de mooiste dingen van de stad: de grachtenpanden. Overal langs de grachten zijn ze te vinden, met hun kroonlijsten, hoge smalle ramen en feestelijk versierde deuren. Vrijwel elk pand heeft een andere kleur, andere kozijnen en andere deur, dus u raakt niet uitgekeken.

Niet alleen deze grachtentochten vinden plaats op het water. Tijdens Koninginnedag en de Gay parade liggen de grachten vol met boten vol feestende mensen erop. Het water hoort bij Amsterdam.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen