menu

Amsterdams Historisch Museum Amsterdam

Het Amsterdams museum is gevestigd in wat tot 1960 een burgerweeshuis was. In de peperdure en flamboyante Kalverstraat leert het museum de bezoeker over de geschiedenis van de afgelopen eeuwen Amsterdam.,

Vanaf de gouden eeuw is er over elk decennium informatie te vinden, en er zijn er prachtige schilderijen en beelden te zien die komen uit de vaste collectie van het museum. Tentoonstellingen lopen door elkaar heen en wisselen elkaar af.

Naast de vaste historische tentoonstellingen zijn er vaak ook tijdelijke moderne exposities. Binnen de vaste tentoonstellingen worden er rondleidingen verzorgd voor maximaal 20 personen per keer. U kunt kiezen voor rondleidingen met verschillende thema’s, waarbij steeds een ander aspect van de Amsterdamse geschiedenis wordt belicht.

De thema’s waaruit u kunt kiezen zijn kinderen, de gouden eeuw, eten en drinken, kleding, religie, VOC, immigratie, sociale zorg, portretten en weeshuis. De rondleiding met het thema kinderen is een aanrader voor wie meer wil weten over de geschiedenis van het gebouw waarin het museum zich bevindt, het oude burgerweeshuis. Deze rondleiding bevat verhalen over de manier waarop kinderen leefden in en rond het huis, wat zij aten en dronken, hij zij zich kleedden en wat er nu in het museum nog te zien is van de architectuur van het oude weeshuis.

Maar ook de VOC rondleiding is voor bezoekers met een interesse in historie absoluut de moeite waard. Hier wordt niet alleen de geschiedenis verteld, ook ziet u dingen die tijdens het VOC tijdperk zijn ontstaan, en nog steeds een rol spelen in het hedendaagse Nederland.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen