menu

Amsterdam Dungeon

Griezelen en leren tegelijk, dat kan in de Amsterdam Dungeon. Deze indoor achtbaan, gevestigd in een voormalige kapel, is een ware beleving voor wie meer wil weten over de geschiedenis van Amsterdam, zonder daarvoor naar een stoffig museum te gaan.,

Amsterdam Dungeon is een kruising tussen een museum en een kermisattractie, waarbij angstaanjagende verhalen worden verteld over de afgelopen 500 jaar Amsterdam. Alle horrorgebeurtenissen van Amsterdam komen voorbij: de pestepidemie, middeleeuwse martelingen, de Spaanse inquisitie.

De verhalen worden tot leven gebracht door live theater, film en muziek. De vertoonde beelden zijn zeker niet bedoeld voor mensen met een zwakke maag: alles wordt erg grafisch en gedetailleerd neergezet.

U wordt in de Dungeon rondgereden in een karretje. Dit ritje begint rustig maar wordt later een heuse achtbaan. Op een bepaald moment tijdens de rit kun je als partners zelfs ineens opgesplitst worden. En dan wordt het pas écht eng… Standbeelden kunnen zomaar tot leven komen en niets is wat het lijkt.

De Amsterdam Dungeon is niet aan te raden voor kinderen jonger dan twaalf vanwege de soms huiveringwekkende beelden die vertoond worden. De Dungeon is op elke dag van het jaar geopend, behalve op 30 april vanwege Koninginnedag.

De Dungeons zijn het makkelijkste bereikbaar met het openbaar vervoer, er stopt een tram recht voor de ingang.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen