menu

Amsterdam ArenA

U hoeft geen fan te zijn van voetbalclub Ajax om onder de indruk te raken van de Amsterdam ArenA. Het is het grootste voetbalstadion van Nederland en thuisbasis van AFC Ajax, één van de drie topclubs van Nederland.,

De Amsterdam ArenA geniet een 5-sterrenstatus bij de UEFA. Dit is de hoogst te verkrijgen status voor Europese voetbalstadions.

Het imposante bouwwerk biedt plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers en is daarom ook een geliefde locatie voor veel festivals en concerten van wereldsterren als U2, Tina Turner en Madonna. Ook grote dancefeesten zoals Sensation White vinden elk jaar plaats in de ArenA, die haar naam dankt aan de vorm van het stadion. Deze doet denken aan de bouwstijl in het oude Rome.

Het stadion staat ook bekend om het dak, dat gesloten kan worden bij slecht weer, en de grasmat die op een wegrijdbare plaat groeit, zodat die voor concerten het stadion uitgereden kan worden. De ArenA was het eerste station van Europa met een schuifdak.

Voor de echte liefhebber worden er elke dag verschillende stadiontours georganiseerd waarbij een kijkje genomen kan worden achter de schermen van één van de meest prestigieuze voetbalclubs van Nederland. Deze tour is inclusief een bezoek aan het naastgelegen Ajax museum, waar alle prijzen van de club tentoongesteld worden.

Ook is er een schat aan Ajax attributen zoals voetbalschoenen, contracten en tenues te zien, die zijn verzameld tijdens het 109-jarige bestaan van de club.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen