menu

Amiens in kleuren en geuren

Het Franse Picardië mag zich terecht de wieg van de gotiek noemen met als pronkstuk de immense kathedraal van Amiens. Uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed is ze met haar harmonische afmetingen, zuivere lijnen, overvloedig fantastisch beeldhouwwerk en haar kantwerk van steen, één der mooiste voorbeelden van gotische kunst. De Notre-Dame van Parijs past er twee keer in en het schip is het hoogste ter wereld.

Bij het vallen van de nacht in juni, juli en augustus brengt het spektakel ‘La cathédrale en couleurs’  de honderden heiligen, apostelen en andere figuren die al eeuwen de kathedraal bewonen tot leven dankzij  de schitterende kleuren van uiterst correcte digitale beeldprojecties.

Net daarnaast zorgt de ‘Hortillon’-mozaïek van 300 hectaregroenten- en siertuinen, gescheiden door kanaaltjes, voor heerlijke zichten en geuren. Een tocht in de traditionele puntige bootjes doorheen de percelen is een bijkomende uitstap naar de middeleeuwen. Een rondleiding in de elektrische parken kan dagelijks van april tot oktober.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen