menu

Amber Palace Jaipur

Amber Palace, ook bekend als Amber Fort, ligt niet in Jaipur zelf, maar in het stadje Amber, dat op elf kilometer van Jaipur gelegen is. Het fort werd in 1592 in opdracht van Raja Man Singh I gebouwd; zijn zoon liet het bouwwerk vervolledigen.,

De architectuur van het monument vertoont zowel Hindoe- als Mughalelementen. Er is een vrij grote tegenstelling tussen de buiten- en de binnenkant van Amber Palace. De buitenkant geeft een ruwe indruk, maar binnen heerst er een warme sfeer. De materialen die gebruikt werden zijn marmer en rode zandsteen.

Vooral de talrijke en zeer fijne bas-reliefs op de muren en plafonds van Amber Palace worden door de bezoekers geapprecieerd. Het fort wordt omgeven door een statige muur en is verdeeld in vier binnenpleinen.

Kali Tempel, ofwel Shila Devi Tempel, is gesitueerd binnen de muren van Amber Palace. Ook Jai Mandir, een hal met een zeer mooi plafond die eveneens op de gronden van Amber Palace gelegen is, wordt vaak bezocht. Op de muren van het fort ziet men vaak jachttaferelen afgebeeld.

Om nog meer van Amber Palace te kunnen genieten, kan men ook een olifantentocht maken. Dan vertrekt men onderaan de heuvel waarop Amber Palace gelegen is, en tijdens de tocht krijgt men een mooi uitzicht op het fort.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen