menu

Alles wat je moet weten over het visum voor Vietnam

Vietnam is een zeer aantrekkelijk land waar veel te bewonderen is. Vietnam is geheel anders dan onze cultuur en dat maakt dit land dan ook zo uniek. Niet alleen heeft Vietnam namelijk een heerlijk klimaat, ook het eten en dergelijke is een stuk anders.

Je kunt naar Vietnam gaan om verschillende redenen. Een veelbekende reden van mensen om naar Vietnam te gaan is een toeristisch motief. Om je bijvoorbeeld te vergapen aan al het pracht en praal en te leren van andere culturen die totaal anders zijn dan de westerse cultuur. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je voor zakelijke aangelegenheden naar Vietnam moet reizen. Wat de reden ook is: het is belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Niet alleen wat betreft vaccinaties, verzekeringen en dergelijke, maar ook de administratie die je vooraf moet regelen. Daarom in dit artikel alles over het visum Vietnam en over de kosten van het visum voor Vietnam. Zo weet je waar je aan toe bent.

Vietnam
© Pixabay.com

Heb je een visum nodig voor Vietnam? 

Het antwoord is zeer kort gezegd: ja. Ben je van plan om voor een bepaalde tijd naar Vietnam te reizen, dan zul je altijd een visum nodig hebben. Welk visum je nodig hebt, is van een aantal zaken afhankelijk en er zijn ook verschillende mogelijkheden met betrekking tot de aanvraag. Je kunt een visum voor Vietnam namelijk op verschillende manieren aanvragen. In het huidige digitale tijdperk is het namelijk gemakkelijk om een e-visum aan te vragen. Dit heeft een aantal voordelen tegenover het aanvragen van een regulier visum. Daar gaat namelijk veel meer tijd inzitten. Niet alleen administratief, maar ook qua tijd van ontvangst.

Vietnam
© Pixabay.com

Voor een Vietnam-visum aanvraag zijn er echter wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. voldoe je niet aan die voorwaarden dan is het namelijk niet mogelijk om een visum aan te vragen. Let daarom goed op. Je hebt een zogenaamde VOA-visum waar je gebruik van kunt maken. Dit kan echter alleen op specifieke luchthavens van Vietnam. VOA betekent Visum On Arrival en houdt in dat je het visum bij aankomst kunt krijgen. Let wel: het is niet zo dat je dit even kunt aanvragen en dan gelijk kunt krijgen aldaar. Het is eerst van belang om een goedkeuringsbrief te krijgen. De eisen van deze brief zijn echter niet zo streng. Allereerst worden de meest basale gegevens gevraagd, zoals je naam, adres, leeftijd en dergelijke. Daarnaast in welke luchthaven je aankomt, de reden van bezoek en dergelijke. Kortom, allemaal dingen die makkelijk te beantwoorden en te leveren zijn Het is wel belangrijk om na te gaan of alles klopt. Mocht er bijvoorbeeld iets niet kloppen dan kun je voor de nodige problemen komen te staan wanneer je het land probeert binnen te komen. Dat zijn natuurlijk problemen die je ten alle tijden wilt voorkomen.

Vietnam
© Pixabay.com

Nadat je de brief hebt ontvangen, print je deze uit en neem je deze mee naar Vietnam. Deze wordt gecontroleerd in Vietnam zelf of al in het vliegtuig richting Vietnam. Zorg er dus voor dat je de brief niet kwijtraakt, want zonder de brief kom je het land niet in! Ook twee pasfoto’s en een aanvraagformulier zijn noodzakelijk voor de aanvraag. Voor verdere informatie hieromtrent is het altijd belangrijk om contact met kenners op te nemen. Die kunnen je altijd informeren en dan weet je zeker dat je goed zit.

Een andere mogelijkheid is om het visum aan te vragen bij de ambassade. Dit is vaak wel meer gedoe en je moet er ook een afspraak voor maken. Hoeveel dit visum kost is afhankelijk van verschillende factoren.

Kosten van een visum 

Er zijn enerzijds visums die je eenmalig kunt gebruiken, maar anderzijds ook visums die je vaker kunt gebruiken. De kosten van deze visums variëren en dat is natuurlijk ook zeer logisch. De reguliere visa zijn 30 dagen geldig en een visum dat je meerdere keren kunt gebruiken is 87 dagen geldig. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden voor je reis aanvangt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen