menu

Alles wat je moet weten over een visum voor Thailand

Thailand is een prachtig land dat steeds populairder wordt als vakantieland. Ook in België is deze tendens zeer voelbaar. Enkele van de redenen hiervoor is dat Thailand een zeer aangenaam klimaat heeft, het er vrij goedkoop is en omdat het land voorzien is van een rijke cultuur. Mocht je behoefte hebben om op vakantie te gaan, dan is het natuurlijk verstandig om van te voren een aantal maatregelen te nemen. Je moet jezelf namelijk goed informeren. Niet alleen over de cultuur in het land, de inentingen en dergelijke, maar ook omtrent de administratieve zaken. Heb je bijvoorbeeld een toeristenvisum nodig voor Thailand? En zo ja: hoe een visum voor Thailand aanvragen? In dit artikel zal daar duidelijke informatie over worden gegeven.

Thailand
© Pixabay.com

Toeristenvisum Thailand nodig?

Voordat er informatie wordt gegeven over de aanvraag van een visum, is het eerst van belang om na te gaan wanneer je een toeristenvisum voor Thailand nodig hebt. Voor Thailand is er namelijk een visumvrije termijn die 30 dagen bedraagt. Dit betekent dat als je maximaal 30 dagen van plan bent om in Thailand te verblijven, je niet genoodzaakt bent om een visum aan te vragen. Het is dan wel verstandig om dit van te voren te weten. Als je bijvoorbeeld niet weet hoe lang je in Thailand gaat verblijven, dan is het verstandig om wel een visum aan te vragen. Als je eerst besluit om maar twee weken in Thailand te blijven, maar vervolgens van gedachten verandert, dan is het verstandig om alsnog een visum aan te vragen. Je kunt dan namelijk grote problemen krijgen, mochten ze hier achter komen. Om gebruik te kunnen maken van deze visumvrije procedure, is het wel van belang dat je aan een aantal voorwaarden voldoet.

Allereerst heb je namelijk een Belgisch paspoort nodig. Mocht je dit niet hebben, dan is het verstandig dit zo snel mogelijk aan te vragen. De procedure kan namelijk wel even duren en je hebt het paspoort absoluut nodig voor je vertrek. Een andere voorwaarde is dat je paspoort nog 6 maanden of langer geldig is. Kijk dus voor je vertrek even op je paspoort of dit inderdaad het geval is. Daarnaast is er nog een verschil of je per vliegtuig aankomt of per bus of per auto. Per vliegtuig kun je namelijk zo vaak als je wilt per jaar naar Thailand reizen zonder visum. Ga je echter via land, dan mag dit maar slechts twee keer per jaar.

Thailand
© Pixabay.com

Langer dan 30 dagen

Als je al vastbesloten bent om langer dan 30 dagen te blijven, is het altijd verstandig om een visum aan te vragen. Dit is dan namelijk vereist door de wetgeving van Thailand. Allereerst is het van belang om dit op tijd te doen, namelijk twee weken voordat je van plan bent om te gaan vertrekken. Voor Belgische inwoners kun je het visum aanvragen op het Thaise Consulaat in Antwerpen, of de Thaise ambassade in Brussel. Voordat je besluit het visum aan te vragen, moet je eerst een aantal dingen op orde hebben. Een van die dingen is een geldig paspoort, wat natuurlijk logisch is. Maar ook een kopie van dit paspoort is noodzakelijk. Daarnaast moet je een kopie hebben van je ticket en je vluchtgegevens. Als klap op de vuurpijl heb je ook nog eens twee pasfoto’s nodig. Dit mag zowel in zwart-wit maar ook in kleur. Daarnaast is er nog een aanvraagformulier dat je moet invullen. Dit bevat vragen zoals de reden voor vertrek en dergelijke.

Verschillende visums

Mocht je aan de voorwaarden voldoen, dan is het mogelijk om twee soorten visums aan te vragen: de single entry en de multiple entry visums. Beide zijn 60 dagen geldig, maar bij de multiple entry mag je binnen het jaar 3 maal 60 dagen naar Thailand afreizen. Voor het single entry visum gelden minder eisen dan voor het multiple entry visum. Bovendien is dit visum ook een stuk goedkoper. Je betaalt namelijk €30 per persoon voor het single entry visum. Dit kun je enkel contant betalen. Een multiple entry visum daarentegen kost €150 per persoon en ook daar kan alleen contant bij betaald worden. Daarnaast moet je ook ander kopieën kunnen aantonen, zoals de kopie van de eerste hotelnacht en dergelijke. Ook een kopie van een banksaldo is noodzakelijk.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen