menu

Alleen op de muur in China

Via het hotel hebben we een uitstap geboekt naar de muur en de Ming-graven. Onze reisgezellen zijn een Israëlisch koppel. Eerst wordt er gestopt in een jadefabriek en een fabriek waar Chinese vazen worden gemaakt.,
Als derde stopplaats duwen ze ons in een alternatieve medische polikliniek binnen waar ze beweren uw diagnose te kunnen stellen door uw tong te observeren en uw polsslag te voelen. Al lachend lieten we het maar gebeuren. Na drie seconden wist de arts wat we hadden en met welk middeltje ze het konden bestrijden. Ook onze Israëlische reisgezellen trappen niet in deze oplichterij.

Intussen zijn we al vier uur op baan en hebben we nog geen steen gezien van de muur. Ons geduld wordt nog even op de proef gesteld, want eerst volgt de lunch in een friendship store. Een megagroot restaurant waar we zeer veel en goed gegeten hebben. We mogen aanschuiven aan een rijkelijk gevulde Chinese tafel.

In de Ming-graven werden 13 van de 16 keizers uit de Mingdynastie begraven. Het doet ons denken aan de keizerlijke graftombes in Vietnam. Deze in Hue hebben wel een grotere indruk op ons nagelaten. Het is dus beter van niet te veel te gaan vergelijken.

Op het eind van de dag volgt één van de hoogtepunten van deze reis. Wanneer we aankomen aan de muur is het beginnen motregenen. Samen met het Israëlisch koppel zetten we de klim in en wanneer we bovenkomen zijn ook de Chinese verkoopstertjes verdwenen. Het is er opvallend rustig. We zijn er eigenlijk alleen. Wie kan zeggen dat hij in China alleen is geweest en dan nog wel op één van de mooiste plekken ter wereld.

Deze dag eindigen we laat bij Mc Donalds. De Chinezen zijn gek op deze fastfood keten. Je vindt ze in Peking overal en het maakt uit eten gaan in China een stuk eenvoudiger. Een vette hamburger van Mc Donalds is immers overal ter wereld gelijk.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen