menu

Albert Cuypmarkt Amsterdam

De Albert Cuypmarkt bevindt zich in het Amsterdamse stadsdeel Oud Zuid en is misschien wel de drukste markt van Europa. De dagmarkt bestaat al meer dan honderd jaar en is met uitzondering van zondag op alle dagen geopend.,

Met haar 260 kramen is het tevens één van de grootste warenmarkten van het land, waar werkelijk van alles gekocht kan worden. Voornamelijk eten, typisch Hollandse stroopwafels, groenten en fruit, vlees, vis en exotische waren. Maar ook kleding, bloemen en planten, stoffen, meubels, sieraden, dvd’s en videospelletjes: bijna teveel om op te noemen.

Toch is het mooiste dat op de markt te verkrijgen is niet te koop. Dat is namelijk de Amsterdamse gemoedelijkheid en humor die onder de kraamhouders alom vertegenwoordigd is.

In het verleden trok de markt veel immigranten, die zich vestigden in de aan de markt grenzende volkswijk de Pijp , wat er voor gezorgd heeft dat de markt vandaag de dag een groot aanbod aan exotische producten heeft. Surinamers, Hindoestanen, Afrikanen, Turken en Marokkanen, allen zijn met hun eigen etenswaren, kleding en meubels vertegenwoordigd op de markt. De diversiteit die zo kenmerkend is voor de stad, is precies terug te vinden op de Albert Cuyp.

Een dagje markt is eigenlijk leuk met wat voor gezelschap dan ook, voor iedereen is er wel wat moois te koop. Ze zeggen in Amsterdam niet voor niets: ‘Dagje uit? Dagje Albert Cuyp!

De markt is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. De auto parkeren in de binnenstad van Amsterdam  is erg duur en de straten rondom de Albert Cuyp zijn tijdens de markt afgesloten.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen