menu

Alba-la-Romaine – Ardeche

Alba-la-Romaine ligt op ongeveer 30 km ten oosten van Aubenas en is opgenomen in de lijst van “dorpen met karakter” in de Ardeche. Uw eerste indruk als je Alba bezoekt zal niet direct indrukwekkend zijn. Je kunt je parkeren achter een aantal nieuw gebouwde huizen en eens deze voorbij, kom je terecht in het belangrijkste deel van de stad, dat mooi is maar absoluut niet indrukwekkend.,

Het commerciële centrum heeft een aantal pleinen, die onderling met elkaar verbonden zijn. Er is op regelmatige basis een markt en er zijn enkele winkels en cafés. Loop je echter door naar het oudere gedeelte van de stad, dat zich bevindt rond het kasteel, dan kom je al snel in een andere wereld terecht van aantrekkelijke straten en steegjes. Ze zijn allen met elkaar verbonden en vaak overspannen met stenen bogen, begroeid met planten.

Eénmaal in het oude gedeelte ben je heel vlug je teleurstellende indruk kwijt en zal dit dorp, dat behoort tot de “dorpen met karakter” uit de Ardeche, je vlug kunnen bekoren. Hou je van historische huizen dan zullen de smalle steegjes, de oude balkons, de uitgesneden ramen, … je zeker kunnen bekoren.

Het kasteel is oorspronkelijk gebouwd als verdedigingsmiddel, doch er is eigenlijk weinig over bekend. Het laat zich moeilijk zien door de groene omgeving of andere gebouwen die er voor gebouwd zijn.

Dorpen in de buurt van Alba-la-Romaine
In de buurt van Alba-la-Romaine zijn er nog meer dorpen met karakter zoals Antraigues-sur-Volane, Saint-Montan en Vogue. Ook enkele andere steden die gekend zijn om hun schoonheid of andere attractie liggen op rij- of fietsafstand van Alba-la-Romaine. We denken hierbij aan Aubenas, Balazuc, Gorges de l'Ardeche, Mirmande, Pont d'Arc, Privas of Viviers.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen