menu

Ailhon – Ardeche

Ailhon is een paar kilometer westelijk gelegen van Aubenas. Het staat op de lijst van dorpen in de Ardeche die gecatalogiseerd zijn onder “dorpen met karakter”. Het is een klein dorpje omgeven door een golvend landschap met pijnbomen.,

Het dorp zelf bevat niet meer dan een pleintje en enkele huisjes. Zoals in heel veel kleine Franse dorpjes staat ook hier een kerkje dat dateert uit de 11de eeuw en waaraan gewerkt is en wijzigingen zijn aangebracht tot de 16de eeuw.

Ailhon is best een leuk dorpje en is omringd door een aantal nog kleinere gehuchten zoals Chaunes, Védignac, Daüs, Le Plot of La Chaberterie. Allemaal met hun eigen karakter en kenmerken en die zo deel uitmaken van een groter geheel.

Deze gehuchten zijn allemaal verbonden met kleine landelijke wegen en wandelpaden die zorgen voor een heel leuke en aangename manier om de omgeving te verkennen. Na je wandeling kan je terecht in het enige cafeetje van het dorp om alle indrukken weg te spoelen.

Dorpen in de buurt van Ailhon
Na je verkenning kan je verder trekken naar andere “dorpen met karakter” in de Ardeche zoals Antraigues-sur-Volane, Banne, Jaujac, Naves, Meyras, Vogue, Banne, Thueyts, Labeaume. Dorpen als Aubenas (op 6 km), Pont d’Arc met zijn bekende stenen boog op 25 km en de Gorges de l’Ardeche zijn dan weer groter en meer toeristisch.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen