menu

Agra Fort

Agra Fort behoort samen met de Taj Mahal tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Agra en zelfs van heel India. Sinds 1983 is Agra Fort deel van het Unesco-erfgoed. Het duurde in totaal acht jaar om het bouwwerk te vervolledigen en dit gebeurde in het jaar 1573.,

Net zoals de Taj Mahal is Agra Fort sterk gelinkt aan de Mughal keizer Shah Jahan, omdat hij zijn laatste uren in dit fort doorbracht. Vanuit het fort had hij zicht op de Taj Mahal, het mausoleum waar zijn derde vrouw begraven lag.

Agra Fort is gelegen op het uiterste noordwestelijke punt van de Shah Jahan tuinen, die onderdeel zijn van de Taj Mahal. Hierdoor vormen Agra Fort en de Taj Mahal een architecturale eenheid.

De architectuur van Agra Fort vertoont gelijkenissen met die van de Taj Mahal. Ook hier is sprake van een samenvoeging van zowel islamitische als Indiase invloeden, en de decoraties bestaan vooral uit kalligrafie die in de steen gekerfd is.

De muur die Agra Fort omringt is 2,5 kilometer lang en bestaat net zoals het fort zelf uit rode zandsteen. Er zijn twee ingangspoorten, namelijk de Delhi Gate en de Amar Singh Gate. Hoewel de Delhi Gate de grootste en meest imposante van de twee is, kan men Agra Fort enkel via de Amar Singh Gate betreden.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen