menu

Actief op grote hoogten in het klimbos van Wiesbaden

Voor sportievelingen zonder hoogtevrees is er in het Duitse Wiesbaden een prachtige uitdaging. In het klimbos op de Neroberg kunt u op een hoogte van vijf tot en met twaalf meter drie uur lang over touwen en hindernissen van boom naar boom klimmen. Een uitdagende en leuke activiteit voor volwassenen en kinderen vanaf vier jaar.

P1080517JPG

© Reisfanaten.be

Klim op uw eigen niveau en in uw eigen tempo

In het klimbos op de Neroberg kunt u kiezen uit verschillende circuits met elk hun eigen hoogte en moeilijkheidsgraad. U loopt hier over touwen, klimt op touwladders en gebruikt touwbruggen. U komt hindernissen tegen en gebruikt uw creativiteit en inzicht om verder te komen. Dat is niet alleen uitdagend, maar ook ontzettend leuk.

Er zijn maar liefst twaalf verschillende touwencircuits uitgezet, die in moeilijkheid variëren: van Makkelijk (Blauw), Uitdagend (Rood) tot Moeilijk (Zwart). De blauwe circuits zijn vier tot maximaal acht meter hoog, terwijl de zwarte parcoursen op een hoogte van maximaal twaalf meter hangen. U bepaalt zelf welke circuits u doet en in welk tempo.

Kinderen vanaf zes jaar mogen de blauwe, rode en zwarte circuits ook gebruiken. Vanaf tien jaar hebben ze daarvoor geen begeleiding van een volwassene nodig. Een volwassene mag acht kinderen tegelijk begeleiden (ook vanaf de grond). Er is ook een speciaal parcours (groen) voor kinderen vanaf vier jaar, waar ze onder begeleiding van een volwassene op anderhalve meter kunnen klimmen.

Helemaal spectaculair is de kabelbaan (R3), waarbij u begint op een platform op een hoogte van maar liefst 24 meter. Vandaar af gaat u in 30 tot 90 minuten naar beneden toe.

Er zijn ook speciale teamparcoursen (T1) waar u met maximaal zeven personen aan de slag gaat. Om een probleem op te lossen of een doel te bereiken. Daarbij gaat het om samenwerking, teamgeest en communicatie.

P1080527JPG

© Reisfanaten.be

Veiligheid voor alles

In het klimbos moet u gebruik maken van professioneel klimmateriaal, wat bij de entreeprijs zit inbegrepen. Dit materiaal bestaat uit een helm, een veiligheidstouw en een veiligheidsriem. Ook krijgt u een instructie van de veiligheidsinstructeur. Deze legt uit hoe u uw veiligheidsmateriaal moet vastmaken en geeft een demonstratie hoe dit materiaal functioneert. Vervolgens oefent u met het materiaal en krijgt u uitleg over de verschillende circuits die u kunt beklimmen.

Veiligheid staat altijd voorop. Tijdens het klimmen blijft iedere deelnemer verbonden met de veiligheidskabels die boven alle circuits lopen. Daarnaast houden instructeurs op de grond de deelnemers goed in de gaten en assisteren ze waar nodig.

Over de Neroberg en Wiesbaden

De Neroberg ligt aan de rand van Wiesbaden. U kunt het “Kletterwald” (klimbos) met een mooie wandeling bereiken, maar u kunt ook gebruik maken van de Nerobergbahn, een kabeltrein uit 1888 die van mei tot en met november rijdt.

Wiesbaden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Hessen en heeft bijna 300.000 inwoners. De stad ligt op de rechteroever van de Rijn, tegenover zusterstad Mainz. Wiesbaden ligt vlak bij Frankfurt am Main. Vanuit vrijwel iedere plaats in België bent u in drie tot vijf uur met de auto of de trein in Wiesbaden.

Gegevens

Kletterwald Neroberg
Neroberg 1 Wiesbaden
65193 Wiesbaden
Telefoon.: 0611-5802246
E-mail: info@weitblick-kletterwaelder.de
Website: www.kletterwald-neroberg.de

Ontdek meer

Onze vakantie in Hessen
Onze hotels in Hessen
Onze uitstappen in Hessen

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen