menu

Abdijsite Herkenrode

Op de abdijsite in Herkenrode, vlakbij Hasselt, kan je kennis maken met een uniek stukje geschiedenis. En dat vlakbij de hippe, moderne stad Hasselt… Het contrast is groot! Dat maakt het net zo leuk beiden te combineren. De oude abdij is omgeven door meer dan honderd hectare natuurgebied. Het is hier dan ook adembenemend mooi! De abdijsite is nog steeds in opbouw, maar ook intussen kan je hier al genieten van heel wat moois! In het zogenaamde belevingscentrum krijg je het chronologische verhaal van de historie van deze unieke vrouwenabdij. Dit heb je nodig voor de achtergrond van je bezoek.

In de kruidentuin maak je kennis met de kruiden die vroeger gebruikt werden in de keuken van de abdijbewoners. En dan heb je natuurlijk al het erfgoed. Het mooie poortgebouw was vroeger de verbinding tussen de abdij en de buitenwereld. Hier zat ten allen tijde een portier die de gasten binnenliet, de pelgrims opving, enzovoort. Dan heb je nog de stallingen van de abdijhoeve, de grote schuur, de archeologische restanten van de kerk, het klooster en de zusterverblijven, enzovoort. Je zal ogen tekort komen!

Contactgegevens:
Herkenrodeabdij 4
3511 Kuringen
011 33 43 70
www.abdijsiteherkenrode.be

Openingsuren:
– belevingscentrum
o open van dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u
– inspiratietuinen
o open van 1/4 tot 31/10: van dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u

Tarieven:
– toegang tot abdijsite: gratis
– ingang belevingscentrum + inspiratietuinen:
o volwassenen: 7€
o 65+ en andersvaliden: 5€
o kinderen van 12 tot 18 jaar: 4€ (op vertoon van studentenkaart)
o kinderen jonger dan 12 jaar: gratis

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen