menu

Abdijmuseum Ten Duinen 1138

Heb je al ooit eens een echte middeleeuwse abdij bezocht? Zo nee, dan moet je zeker eens naar het abdijmuseum Ten Duinen 1138 in Koksijde. Je kan hier perfect ervaren hoe het leven er in zo’n abdij aan toeging. Een combinatie van wonen, werken, bidden en eten lijkt ons wat sober en toch verschilt het leven de middeleeuwse abdijbewoners wellicht niet zo veel van ons leven nu. Ontdek het zelf in het mooie abdijmuseum.

De site is nog niet lang geleden volledig gerestaureerd. Het abdijmuseum is dan ook een prachtige, moderne plek. Het bezoeken waard, want deze mooie abdij was vroeger één van de meest invloedrijke religieuze instellingen in ons land. Het volledige museum bestaat in feite uit verschillende delen. Zo heb je het abdijmuseum zelf, de archeologische site, het park van de vroegere abdij, de abdijhoeve, de abdijmolen en het unieke zilvermuseum. Interesse? Wacht dan niet langer!

Contactgegevens:
Koninklijke Prinslaan 6-8
8670 Koksijde
058 53 39 50
www.tenduinen.be

Openingsuren:
– van 1/4 tot 31/10: open van dinsdag t.e.m. vrijdag, van 10u tot 18u
– van 1/11 tot 31/3: open van dinsdag t.e.m. vrijdag, van 14u tot 18u
– weekends en feestdagen: van 14u tot 18u

Tarieven:
– volwassenen: 5€
– senioren (55+), andersvaliden en studenten: 3€
– kinderen van 6 tot 18 jaar: 1€
– gezinnen: 10€
– kinderen jonger dan 6 jaar: gratis

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen