menu

Abdij van Stavelot

De abdij van Stavelot kent al een eeuwenlange geschiedenis. Deze start in 648, wanneer de abdij werd gesticht. Tegenwoordig zijn er drie verschillende musea in de prachtige abdij gevestigd. Een uniek kader voor een leerrijke dag! Het eerste museum laat je kennis maken met de geschiedenis van de abdij en het prinsdom Stavelot-Malmedy. Daarnaast is er nog een museum over de schrijver Guillaume Apollinaire. En ten slotte is ook een bezoekje aan het museum over het circuit van Spa-Francorchamps de moeite waard!

Onlangs werd deze mooie abdij volledig gerestaureerd. Het is namelijk erg belangrijk dit stukje geschiedenis intact te houden. Naast de huidige abdij kan je hier ook nog restanten van de abdijkerk uit de 11e eeuw bekijken. Dit alles gebeurt in het prachtige kader van de ongerepte Ardennen. De abdij is gelegen vlakbij de Hoge Venen, dus je kan een uitstap aan beiden perfect combineren! Zeker doen!

Contactgegevens:
Abbaye de Stavelot
Place Saint Remacle 32
4970 Stavelot
080 86 277 06
www.abbayedestavelot.be

Openingsuren:
– elke dag open van 10u tot 18u
– gesloten met kerst en nieuwjaar

Tarieven:
– volwassenen: 8,50€
– senioren, kinderen: 7€

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen