menu

Abdij van Orval

De abdij van Orval is tegenwoordig nog steeds bewoond door monniken en daardoor één van de gekendste kloosters van ons land. Toch gaat er al een lange geschiedenis aan vooraf. De abdij werd voltooid in 1132, maar werd nadien geconfronteerd met verschillende rampen. Onder andere een hevige brand zorgde ervoor dat grote delen van de abdij vernield raakten. Vandaag kan je nog steeds een kijkje nemen bij de ruïnes van dit indrukwekkende bouwwerk.

De abdij bestaat momenteel uit vier delen. Je hebt de ruïnes van vroeger, het huidige klooster, de brouwerij en de abdijwinkel. Hier kan je onder andere de gekende Orvalkaas en het lekkere Orvalbier kopen. Beide producten worden hier ter plekke vervaardigd! De abdij van Orval is een prachtig decor voor unieke foto’s. Het is plek waar je gedachten spontaan afdwalen naar het verleden! Laat je ook meeslepen!

Contactgegevens:
Abbaye d’Orval
B6823 Villers-devant-Orval
061 31 10 60
www.orval.be

Openingsuren:
– van november tot februari (winter): open van 10u30 tot 17u30
– van maart tot mei (tussenseizoen): open van 9u tot 18u
– van juni tot september (zomer): open van 9u30 tot 18u30

Tarieven:
– volwassenen: 5,50€
– senioren, studenten: 5€
– kinderen van 7 tot 14 jaar: 3€
– kinderen jonger dan 7 jaar: gratis

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen