menu

Abdij van Fontfroide

Wie genoten heeft van al dat Romeins en gotisch dat het Zuid-Franse Narbonne rijk is, trekt best eens het rustige heuvelland van de Corbières in, op zoek naar de abdij van Fontfroide.

Tussen de cipressen trokken de cisterciënzermonniken het pand op in 1093 en runden het tot het eind van de 18de eeuw. Dit gebeurde met vallen en opstaan. Uiteindelijk werd de in roze en oker zandsteen gebouwde abdij verlaten en kregen de meeste kunstschatten onbekende vleugels.

Zowat 100 jaar geleden trok een rijke particulier zich het lot van het in vervallen geraakte gebouw aan, stak er al zijn dromen en centen in en restaureerde met alle mogelijkheden en liefde.

Wat ooit tot ondergang gedoemd was, is nu een prachtig complex geworden met een geurend kloosterhof met dubbele zuilengalerij, een stijlvolle kerk en verblijfsruimten voor monniken en lekenbroeders. Eind mei is het er op zijn mooist als ook de rozentuin in bloei staat. Zeker een bezoekje waard!

Als reisfanaat hebben we al een aantal prachtige reizen gedaan in Frankrijk: Parijs, Normandie, Chamonix, de Provence, Zuid-Frankrijk, … Frankrijk heeft zo veel te bieden …

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen