menu

98 km op de teller

De rondrit voor vandaag wordt: Lac du Chambon – Mizoën – Col de Sarenne – l'Alpe d'Huez – Bourg d'Oisans. Eventueel nog de klim naar Vaujany erbij.

Het meer Lac du Chambon ligt aan het kruispunt waar je enerzijds naar Les Deux Alpes kunt, of anderzijds naar de Lautaret. Wij gaan richting Lautaret en van zodra we het meer hebben overgestoken, slaan we linksaf. De weg tot hiertoe was klimmend maar niet moordend. Het is een goede opwarming voor de benen.

De beklimming naar Mizoën vangen we aan onder een felle zon en we trotseren stijgingspercentages van 15%. Gelukkig duurt dit maar een 3,5 kilometer waarna je wat kan bekomen op het vlakkere stuk in het dorpje Mizoën.

Vervolgens zijn we, elk voor zich, begonnen aan de klim van de Col de Sarenne. Je rijdt door bosjes en vlaktes. Het is vooral het alleen zijn dat opvalt. Ik trap maar rond en na vooral de laatste 3 kilometers enorm afgezien te hebben, kom ik onder een aangename temperatuur boven. Je bent hier op bijna 2000 meter hoogte zodat de combinatie van de zon en het verfrissende windje een aangenaam gevoel geven.

Ik heb er het raden naar hoe Marc en Eddy boven zijn geraakt, maar ik denk dat ze het bij deze Col toch ook eens lastig moeten hebben gehad. Vooral op het laatste lijkt de top maar niet te willen komen zodat je de moed zou verliezen. We zijn dan verder gereden tot in het centrum van Alpe d'Huez. De verbinding tussen beide toppen is wel van slechte kwaliteit, maar we zijn niet lek gereden en dan vergeet je de putten en stenen die op de weg liggen.

In Alpe d'Huez zijn we gestopt om wat drank in te slaan alvorens verder te rijden naar Vaujany. Vaujany is vooral bekend van de Tour voor dames. Er is hier al een aankomst geweest. De klim naar Vaujany is slechts 6 km lang maar is na zo'n rit steil.

Marc had besloten om terug te keren via Villard Reculas. Alleen boven gekomen heb ik tijd om op een terrasje te genieten van een frisse cola en mijn rit. Ik ben teruggekeerd via het stuwmeer en zo richting Bourg d'Oisans.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen