menu

8 van de mooiste autoroutes ter wereld

Op zoek naar avontuur? Er zijn talloze scenische autoritten doorheen de mooiste landen die de op vier wielen rijdende reizigers verstomd doen slaan. Een road trip wordt nooit meer hetzelfde nadat je een van deze ritten hebt ervaren.

1. Pacific Coast Highway, Californië
Van San Diego tot tegen de Canadese grens. Deze autoroute met het nummer 1 loopt langs de volledige westelijke kustlijn van de Verenigde Staten. De Big Sur en het Redwood NP zijn enkele hoogtepunten van de rit voor wie de tussenstops in Los Angeles en San Francisco te druk vindt.

nr1 autoroute los angeles

2. Transfagarasan Road, Roemenië
Roemenie is goedkoop en met deze roadtrip zit je dus ongetwijfeld goed. Deze spectaculaire route draait zich in bochten doorheen het Roemeense gebergte. Begin je reis in Sibiu, langs de Argesrivier en rijd verder langs de verbluffende wegen tot Poienari Castle, beter gekend als Dracula’s kasteel. Opgepast met het rijden in het donker dus.

3. Maui’s Hana Highway, Hawaii
Een autorit op een zonnige bestemming kan een reden zijn om een cabrio te huren voor je road trip. Goedkoop is Hawaii allesbehalve maar eens je geniet van de verbluffende zeezichten en de vulkanisch zwarte stranden vergeet je dit al snel.

4. Iroha-zaka, Japan
Een unieke ervaring. Niemand die dit zal tegenspreken eens hij langs deze eenrichtingsweg van Nikko naar Oku-Nikko rijdt, in bochten wringend doorheen de verschillende letters van het Japanse alfabet.

5. Pirate Route, Jamaica
Doe alsof je een piraat bent tijdens deze road trip. Het piratengoud mag dan misschien ontbreken, dus hou je beter je road trip wat goedkoop. Met veel cash opgezadeld zitten op een route die vroeger vol smokkelaars zat, zou misschien sowieso niet de beste zet geweest zijn.

6. Grossglockner High Alpine Road, Oostenrijk
Wie houdt van berglandschappen zit ongetwijfeld in de juiste autozetel als de wagen richting de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, rijdt. Doe dit het best voor eind oktober vooraleer de weg sluit voor het winterseizoen.

Grossglockner High Alpine Road, Oostenrijk

7. Seward Highway, Alaska
Volledig geïsoleerd van de buitenwereld, dus geen hotels of comfort onderweg betekent misschien goedkoop, maar met ijzige wegen en veel sneeuw, gletsjers en bergen rondom krijg je een extra dosis avontuur naast je ‘reizen met budget’. De rit mag dan maar drie uur duren als je stevig doorrijdt, toch hou je er beter een gezapig tempo op na.

8. Amalfi Coast, Italië
Gebaseerd op de vele voertuigen die deze weg vullen, is deze road trip een erg populaire. De haarspeldbochten die je langs de pittoreske dorpjes en de blauwe oceaan brengt terwijl een citroengeur je auto overwelmt zorgt ervoor dat dit een van de mooiste autoroutes ter wereld is.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen