menu

8 Tips voor een geslaagde backpacking trip door Zuidoost-Azië

Net afgestudeerd en van plan om een nieuw stukje van de wereld te ontdekken? Of gewoonweg nood aan een nieuw avontuur? Pak dan je rugzak, boek een vliegticket, en reis af naar Zuidoost-Azië. Landen als Vietnam, Cambodja en Thailand bieden de ideale combinatie van prachtige natuur, heerlijk eten, en een interessante cultuur. Bovendien is het er spotgoedkoop en veilig. Je kan dan wel impulsief zijn, maar natuurlijk niemand trekt er volledig onvoorbereid op uit. Lees dus nog snel volgende tips voor je in het vliegtuig stapt, ze komen wellicht goed van pas. 

© Pixabay.com

  • Plan je reis in de juiste seizoenen 

Vlieg je naar Zuidoost-Azië, dan is zweten en zwoegen onvermijdelijk. Zowel in het regenseizoen, als in het droge seizoen is het er namelijk warm. Tijdens de regenmaanden zal er in de avond vaak een heftige regenbui overtrekken, terwijl je tijdens de droge maanden vaker geniet van zonnestralen. Toch zijn er bepaalde perioden die je beter niet uitkiest. Zo heb je een orkaanseizoen in de Filipijnen en temperaturen hoger dan 40 graden in Cambodja tijdens april en mei. 

  • Stippel niet heel je route uit

Doe dus zeker even deskresearch om de beste reistijden te weten, maar plan niet je volledige reis op voorhand. Op die manier is de kans groot dat je magische plekken mist die je normaal gezien spontaan zou ontdekken. Of misschien wil je plots wel meer tijd doorbrengen in een specifiek land, maar laat je strakke planning dat niet toe. Wel is het aangeraden om alvorens je vertrek een globale planning op te stellen. Wil je bijvoorbeeld absoluut reizen naar Indonesië? Calculeer dit dan zeker in. En als je niet zo’n goede “go with the flow” reiziger bent, kan je ook een reisspecialist je reis laten uitstippelen. Zij zorgen vast en zeker voor ongerepte parels en verrassingen onderweg. 

  •  Neem de tijd

De vorige tip gaf het reeds aan: neem je tijd tijdens het rondreizen. Onthoud dat dit een ervaring is die je slechts één keer zal meemaken, en het dus zonde is om zeldzame ervaringen te missen door een te druk schema. Zorg voor voldoende flexibiliteit in je planning, en neem tijdens het reizen voldoende pauzes om te genieten van de adembenemende natuur. 

  • Eet bij straatkraampjes 

Eens aangekomen op je bestemming, kan het proeven van de Aziatische keuken beginnen. De volledige ervaring beleef je bij straatkraampjes, maar let hier wel extra op voor een voedselvergiftiging. Kijk eerst bij welke kraampjes het druk is. Heb je er één uitgekozen? Check dan of het vlees goed doorbakken is, en of het fruit nog niet is voorgesneden. Wil je op zeker spelen, dan kan je na elke maaltijd een cola drinken. 

  • Verdiep je in culturen

De cultuur in Zuidoost-Azië heeft enorm veel te bieden dat je waarschijnlijk nog niet wist. Het is dus belangrijk dat je open staat voor nieuwe ervaringen, en je nieuwsgierig opstelt. Dit zal je reis naar Vietnam, Maleisië of Laos een stuk interessanter maken. Heb daarnaast ook respect voor de tradities van de lokale bevolking. In enkele minder toeristische gebieden wordt het bijvoorbeeld minder gewaardeerd dat je er schaars gekleed rondloopt. Zo’n zaken vermijd je makkelijk door je in te lezen alvorens je vertrek.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen