menu

8 dingen die je niet mag missen op de Azoren!

Ze lijken wat weg te drijven in de Atlantische Oceaan, steeds verder van Europa weg, maar de Portugese eilandengroep de Azoren zijn een topbestemming. Reizigers slaan een blik van verbazing bij het zien van de berglandschappen, kratermeren, wildlife en de vele actieve mogelijkheden.

Verover het kasteel
Lang geleden zat de Atlantische oceaan vol piraten. Hun verblijfplaats op de Azoren was het Castle of Saint Blaise. Nu kan je hier wandelen tot het hoogste punt van de stad Ponta Delgad en genieten van het panorama.

Neem een selfie bij het symbool van de stad
En dat symbool is de drievoudige boog genaamd Portas da Cidade. Deze zwart-witte poort is gebouwd in de achttiende eeuw en is sindsdien het symbool van de stad geworden. Doorheen de jaren is het verplaatst geweest naar Praca de Gonçalo Velho Cabral, een mooi stadsplein dat tevens het ideale beginpunt is om de stad te verkennen.

Geniet van de goedkope tapas

Geniet van de goedkope tapas
Goedkope Portugese tapas kan overal gevonden worden al vanaf één euro. Vis is naast gegrilde octopus en gebakken makreel uiteraard een van de meest voorkomende.

Vogels spotten nabij een kratermeer
Lagoa do Fogo of het Fogomeer is een indrukwekkend zicht. Een met helderblauw water gevulde kratermond vormt een meer omring door talloze vulkanische pieken. Het landschap werd gevormd in 1563 door een uitbarsting maar vandaag is het de thuis geworden voor heel wat vogelsoorten waaronder de lokale meeuw en heel wat eendensoorten.

Spot walvissen en dolfijnen

Baad in de natuurlijke bronnen
Vulkanische activiteit betekent thermische bronnen. Net zoals op Ijsland vind je hier ook wat bronnen waarin je langzaam aan gekookt wordt en die een gezonde uitwerking hebben op je lichaam. Ponta da Ferraria is een natuurlijke bron dichtbij de oceaan waar de lokale inwoners al eeuwenlang in baden.

Kuier in een van de mooiste tuinen van Europa
In het hart van de Furnas vallei liggen de Terra Nostra Botanic Gardens die deel uitmaken van het Furnasvulkaanmassief. Het gebied heeft zijn eigen microklimaat en je ziet er dan ook tropische planten zoals de Canarische palmen. De tuinen tellen ook heel wat meren waarvan de bekendste ook thermisch is.

Spot walvissen en dolfijnen
De Azoren hebben een indrukwekkende kustlijn. Maar je hoeft er niet per se heen om te gaan zonnebaden. Wel om dolfijnen en walvissen te spotten die hier naartoe migreren of er permanent in de wateren verblijven. Je kan er dus het hele jaar door naar toe om deze magnifieke dieren te spotten.

Het landschap van Sete Cidades
Het landschap van Sete Cidades is zo indrukwekkend dat een foto nemen ervan de realiteit geen recht aandoet. De talloze kratermeren dienen er als achtergrondsetting voor het jaarlijkse Azores Paragliding Festival dat er plaatsvindt in augustus.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen