menu

7 redenen waarom Malta de ideale duikbestemming is

Kristalhelder water, grotten, riffen en wrakken. Dat vind je allemaal op het eiland Malta. Het is zelfs één van de beste duikbestemmingen in Europa. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al een gevorderde duiker. Ontdek snel hieronder de zeven redenen waarom Malta de ideale duikbestemming is.

© Visitmalta.com

1. Duikmogelijkheden voor alle niveaus

Op Malta is het mogelijk om vanaf de boot of vanaf de kant te duiken in ondiep of diep water. Sliema is de perfecte plek om te starten als beginnende duiker en heeft een maximale diepte van elf meter. Malta staat bekend om de wrakduiken. Op Malta vind je Um El-Faround, het bekendste en grootste wrak, op een diepte van vijfendertig meter. Voor de ervaren duikers kun je zelfs duiken naar nog dieper gelegen wrakken. Dit kan wel tot een diepte van honderddertig meter!

2. Het is een geweldige plek om te leren duiken

Er zijn maar liefst vijftig gecertificeerde duikscholen op Malta. Dus er is genoeg keuze qua cursussen, ook voor beginners en gezinnen. Je kunt bijvoorbeeld een proefles duiken proberen, maar er zijn tevens PADI introductiesessies voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Daarnaast zijn er nog PADI of BSAC goedgekeurde cursussen voor kinderen vanaf 12 jaar en de volwassenen. Het aanbod voor ervaren duikers mag zeker niet missen en is heel divers.

3. Malta helpt mee aan duurzaamheid

Malta wil graag de unieke onderwaterwereld behouden. Vanuit de organisatie Heritage Malta zijn er voorschriften en regels samengesteld, zodat het duiken op een gecontroleerde manier gebeurd. Daarnaast wil Malta graag investeren in opleiding en voorlichting om de duurzaamheid te waarborgen. Bovendien ben je zelf medeverantwoordelijk om respectvol om te gaan met het onderwaterleven en de regels te hanteren.

4. De zon schijnt altijd

Op Malta is er sprake van milde winters en warme zomers. Je kunt zelfs genieten van maar liefst driehonderd dagen zon! Hierdoor is de temperatuur van het zeewater nooit echt heel koud. Je kunt het gehele jaar heerlijk duiken. Voor duikers is de beste reistijd tussen april en oktober, want dan staat er weinig wind en is het lekker warm.

5. Adembenemende onderwaterwereld

De onderwaterwereld is een paradijs. Het zicht is uitstekend en er is veel te ontdekken. Je vind er zoal vissen, zee-egels, zeesterren, octopussen, schildpadden en koraalriffen. Als duiker, natuurliefhebber en onderwaterfotograaf kun je hier optimaal genieten.

© Visitmalta.com

6. Duiklocaties zijn dichtbij elkaar

Er zijn wel zestig verschillende duiklocaties rond Malta, Gozo en Comino. De eilanden zijn niet heel groot, waardoor het mogelijk is om meerdere duiklocaties te ontdekken op een dag. Neem de veerboot van Malta naar Gozo en je bent binnen ongeveer vijfentwintig minuten in een andere omgeving. Een andere, handige tip is om een auto te huren.

7. Gemakkelijk bereikbaar

Gelukkig hoef je niet al te lang te vliegen! Vanaf Amsterdam is het ongeveer drie uur vliegen als je een directe vlucht hebt naar Malta. Je kunt onder andere bij Air Malta en KLM vliegtickets kopen. Elke week gaat er meerdere keren een vlucht naar de bestemming Malta.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen