menu

6 filmlocaties in Schotland die echt bestaan

Schotland houdt van de camera. En de camera houdt van Schotland. Indrukwekkende landschappen gevuld met de Highlands en de beroemde Schotse lochs zijn meer dan eens het decor geweest voor films. Zo vaak zelfs dat je je een hele reis doorheen Schotland kunt plannen enkel en alleen met de meest fantastische filmlocaties.

The Quiraing, Isle of Skye

Indrukwekkender dan dit wordt het haast niet. Deze unieke aardverschuiving in het noorden van het eiland staat meermaals te prijken op het postkaartje dat thuisblijvers toegestuurd krijgen. Maar het is niet alleen beroemd omdat het op dit kleine kartonnen plaatje vaak te zien is. Wie Snow White and the Huntsmen (2012) met Kristen Stewart heeft gezien zal dit landschap vast en zeker herkennen.

quiraing-isle-of-skye-scotland

Glenfinnan Viaduct

Ik ben een fan. En de kans is groot dat jij het ook bent. Wie was niet betoverd door de fantastische verhalen van JK Rowling waarin ze de schooljaren van Harry Potter aan Hogwarts Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus beschreef. Harry mocht dan geen pendelaar zijn, die treinrit in het begin van het schooljaar mocht er best wezen. Het beroemdste stuk werd dan ook gefilmd aan het Glenfinnan Viaduct waar nu nog steeds de beroemde treinreis van de Jacobite menig toerist betoverd met de fantastische zichten.

Glencoe, West Highlands

Deze vallei, berucht omwille van het Glencoe massacre, telt naast enkele B&B’s ook meerdere Munro’s (hoogste bergen van Schotland) en is hiermee een van de meest indrukwekkende panorama’s dat Schotland te bieden heeft. Rijd zoals James Bond in Skyfall over de wegen die door de vallei lopen. Maar dan misschien op een rustiger tempo.

glen-coe-scotland

Rosslyn Chapel, Roslin, Midlothian

Niet alleen de magnifieke landschappen van Schotland maken deel uit van bekende blockbusters. In de Da Vinci Code verblijven Tom Hanks en Audrey Tautou niet in een Schotse B&B maar ontcijferen ze een deel van het mysterie in een crypte. Deze kapel situeert zich in Roslin en is met zijn angstaanjagende stenen beelden een opmerkelijke plaats die ongetwijfeld het bezoeken waard is.

calanais-standing-stones-isle-of-lewis

Doune Castle, Doune

Misschien verblijf je tijdens je reis in een B&B, maar de beroemdste verblijfplaatsen van Schotland zijn ongetwijfeld de kastelen. Dus wat zou deze lijst zijn zonder een echt Schots kasteel. Ons oog viel op Doune Castle, dat als decor werd gebruikt in de Britse komedie Monty Pyton and the Holy Grail. Recenter, was het ook te zien in de serie Outlander, een reeks over de clan MacKenzie en toont hoe het leven was in de tijd van de jacobieten.

Glasgow

Boek een B&B in de stad Glasgow, ooit gebruikt als filmlocatie voor de horrorfilm World War Z. Alleen ging het in de film niet om de stad Glasgow maar om Philadelphia.

george-street-glasgow

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen