menu

5 tips om naar El Salvador te reizen

Voor wie houdt van de natuur en een zonnig strand, maar niet wil afzien van architectonische schoonheid, is El Salvador de juiste bestemming. Je kunt belangrijke historische monumenten bezoeken, archeologische vindplaatsen bezoeken, verliefd worden op de biodiversiteit in de parken en ook genieten van het nachtleven in de nachtclubs.

Enkele van de hoogtepunten van het land zijn het culturele toerisme en de geringe omvang van het grondgebied, waardoor toeristen zowel de kust als het binnenland kunnen verkennen. De stad, die in de 20e eeuw is ontwikkeld uit de export van koffie, heeft vrijwel het hele jaar door een heet klimaat, met droge en regenseizoenen. Bekijk hieronder enkele waardevolle tips om van jouw reis naar El Salvador te genieten.

© Pixabay.com

1. Wat kunt je verwachten op een reis naar El Salvador?

Een reis naar El Salvador is voor reizigers die houden van een prachtig natuurlandschap en geen punt maken van verfijning.

Hoewel de hoofdstad San Salvador de grootste stad van het land is, hoeft je geen grote metropool, must-see musea of duizend-en-één attracties te verwachten. Toch vind je in de hoofdstad de beste keuze aan bars, restaurants en winkels.

In de categorie landschappen zijn de hoogtepunten de stranden van de Stille Oceaan en de vulkanen. Er zijn ook kleine overblijfselen van de Maya-beschaving en steden in het binnenland die een bezoek waard zijn.

2. Beste tijd om naar El Salvador te reizen

De beste tijd om naar El Salvador te reizen is tussen november en mei. Dit is namelijk de droogste periode, en ideaal voor buitenactiviteiten. Anderzijds regent het van juni tot oktober veel. Vermijd daarom reizen in deze tijd van het jaar.

3. Belangrijkste toeristische bestemmingen in El Salvador

De hoofdstad San Salvador is de grootste stad van het land en kan een goede uitvalsbasis zijn om alle andere plaatsen in El Salvador te verkennen, vooral als je een kort uitstapje wilt maken naar de stranden die in de regio te vinden zijn.

El Tunco ligt op 1.30 uur van de hoofdstad en is het populairste strand bij reizigers die op zoek zijn naar goedkope accommodatie en eten, surfen en rust. Een ander populair strand, echter, gelegen in het zuiden van het land, op bijna vier uur van San Salvador, is El Cuco.

In het noorden, op twee uur van de grens met Guatemala, is Santa Ana een andere stad die opvalt. Het heeft een goede infrastructuur voor toeristen en een geweldige locatie om andere plaatsen te bezoeken, zoals: Coatepeque Lake, El Imposible National Park, Santa Ana Volcano en de Maya-ruïnes van Tazumal.

© Pixabay.com

4. Vervoer door het land

Reizen met de bus in El Salvador is erg gemakkelijk en goedkoop. Er vertrekken dagelijks veel bussen tussen de grote steden en je zult nauwelijks meer dan één bus hoeven te nemen om ergens heen te gaan.

Houd er echter rekening mee dat wat in El Salvador, zoals in heel Midden-Amerika, overheerst de Chicken Bus zijn. Dat wil zeggen, verwacht geen enkele vorm van comfort.

5. Wisselkoers en geld

El Salvador was onlangs wereldnieuws toen het als eerste land ter wereld Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Volgens president Nayib Bukele is het de bedoeling de dynamiek van de economie te vergroten en het land aantrekkelijker te maken voor investeerders. Een goede bitcoin koers en juiste bitcoin trading zijn dus in uw en El salvador hun belang!

Op deze manier hebben liefhebbers van cryptocurrency een extra betaalmogelijkheid voor wanneer zij het land bezoeken. De cryptocurrency zal het gebruik van de dollar echter niet vervangen en de wisselkoers tussen de twee “zal vrij door de markt worden bepaald”.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen