menu

5 stranden met een instant wow-gevoel

Als je denkt aan hagelwitte zandstranden en een helderblauw zee, denk je waarschijnlijk meteen aan paradijselijke verre bestemmingen. Maar niets is minder waar! Je hoeft geen wereldreis te maken om de mooiste plekjes te ontdekken. En deze stranden geven je zonder twijfel dat instant “wow, ik ben aan het andere eind van de aardbol”-gevoel. Sluit je ogen, stap in het zand en luister naar het geluid van de golven…

Elafonissi Beach, Kreta, Griekenland

Elafonissi Beach wordt één van de mooiste zandstranden van Europa genoemd. Het is gelegen op een onbewoond eiland in het zuidwesten van Kreta en je kan er makkelijk op eigen houtje of met een gids naartoe. Adem in, adem uit… want het kind in jou zou wel eens een enthousiast gilletje kunnen slaken bij de aanblik van dit unicorn beach. Het heldere turquoise water en het door schelpjes fonkelende pastelroze zand geven je het gevoel dat je in een sprookje bent beland. Het magische strand bevindt zich in een lagune met ondiep water, ideaal dus voor kinderen. Wedden dat het hun hartjes steelt?

5 stranden met een instant wow-gevoel Kreta

© Pixabay.com

Algar de Benagil, Algarve, Portugal

Is het een grot? Is het een strand? Wel, eigenlijk is het beide. Algar de Benagil in de Algarve heeft zijn bekendheid vooral te danken aan sociale media. De foto’s van de kalksteenrotsen met verschillende doorkijkjes en boogvormige ingangen – die doen denken aan een kathedraal – veroveren al jaren de wereld. En terecht, want de kracht van de natuur zie je hier echt op z’n best. Dit strand bereik je alleen via de zee, dus je kan met gemak één van de vele bootjes nemen. Of pak het net iets anders aan en huur een waterfiets, kano, kayak of een stand up paddle board en koers langs de kust richting deze idyllische plek.

5 stranden met een instant wow-gevoel Algarve

© Pixabay.com

Navagio Beach, Zakynthos, Griekenland

Te midden van steile kliffen en een baai met helblauw zeewater ligt Navagio Beach, wellicht het meest gefotografeerde strand van Zakynthos. Het wordt regelmatig vermeld als één van de mooiste stranden van Griekenland en je komt dit plaatje dan ook steevast in elke toeristische gids tegen. Deze trekpleister wordt ook wel ‘Shipwreck Beach’ genoemd – ‘navagio’ is Grieks voor scheepswrak – want er ligt een scheepswrak op het strand. Het verhaal gaat dat het schip met smokkelwaar aan boord door het slechte weer op de klippen liep en zonk. Het strand is bereikbaar per boot of je kan het spotten vanaf het viewpoint op 300 meter hoogte.

5 stranden met een instant wow-gevoel Zakynthos

© Pixabay.com

Makronissos Beach, Ayia Napa, Cyprus

De stranden in het oosten van het eiland staan bekend om hun turquoiseblauwe water en goudwitte stranden, maar Makronissos Beach doet daar nog een (zand)schepje bovenop. Het strand op 5 minuutjes rijden van Ayia Napa werd bekroond met het ‘Blue Flag’ eco-label en is één van de mooiste stranden van Europa. Op Makronissos Beach is het heerlijk relaxen, want het wordt minder overspoeld met toeristen dan sommige andere stranden in de regio. De helderblauwe zee zorgt ervoor dat ook onverbiddelijke waterratten en watersportfanaten hier echt wel op hun plek zitten.

5 stranden met een instant wow-gevoel Cyprus

© Pixabay.com

Flag Beach, Corralejo, Fuerteventura

Droom jij ook al weg bij de gedachte van lekker zonnekloppen op één van de prachtige stranden op Fuerteventura? Flag Beach is een langgerekt zandstrand aan de 25 kilometer lange en metershoge, golvende duinvlaktes van Corralejo. Het zachte zand voelt heerlijk aan de voeten en wordt letterlijk vanuit de Sahara naar hier geblazen. Die wind met bijhorende golven maakt Flag Beach erg populair bij wind- en kitesurfers. Maar het is ook een heerlijk plekje om te vertoeven met het hele gezin. Het zeewater loopt geleidelijk af, wat het strand prima geschikt maakt voor kinderen.

5 stranden met een instant wow-gevoel Fuerteventura

© Pixabay.com

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen