menu

5 redenen waarom je een goede zorgverzekering nodig hebt

Reizen is mooi, veilig reizen is nog mooier. Een goede zorgverzekering in het buitenland kan je veel zorgen over je gezondheid besparen. 1 op de 5 Nederlanders wordt ziek in het buitenland en moet een arts bezoeken. Dus wat als jij of een van je familieleden ziek of gewond raakt? Wie betaalt de behandelingskosten in het buitenland en hoe komt de patiënt thuis? We geven je 5 redenen waarom een goede zorgverzekering met dekking in het buitenland echt zinvol is.

© Pexels.com

1. Je basis zorgverzekering dekt niet alle kosten in het buitenland

De wettelijke zorgverzekering betaalt in principe alleen de kosten in eigen land. Maar sommige diensten worden wel vergoed en er zijn uitzonderingen. Dat klinkt verwarrend. Je wettelijke zorgverzekering stelt je in heel Europa veilig. Buiten deze landen betalen de wettelijke zorgverzekeraars geen kosten.

2. Basis zorgverzekering alleen voor acute klachten

Alleen wanneer de gezondheid van de patiënt dringend onmiddellijke behandeling vereist, dekt je basis zorgverzekering de behandelingskosten. Ga daarom onmiddellijk naar de dokter of naar het ziekenhuis voor acute klachten. Na de diagnose van een acute behoefte aan een behandeling, krijg je dan de noodzakelijke medische behandeling en passende medicatie. Onmiddellijk vereiste tandheelkundige behandeling of behandeling in het ziekenhuis na een hartaanval wordt gedekt door je basis zorgverzekering.

Dit verbergt echter een kostenrisico: de Nederlandsere zorgverzekeraars hebben standaardtarieven vastgesteld voor behandelingen. Als de kosten voor een behandeling in je reisland hoger zijn dan in Nederlandland, moet je dit extra bedrag uit eigen zak betalen.

3. Repatriëring niet verzekerd

Stel je voor, je langverwachte skivakantie wordt een nachtmerrie en je krijgt een ongeluk in de bergen. Het kan voorkomen dat ter plaatse geen juiste behandeling kan worden gegeven. In dit geval is repatriëring vaak verstandig. Deze repatriëring betaalt echter niet de basis zorgverzekering, noch binnen noch buiten Europa. Hetzelfde geldt als je je niet goed verzorgd voelt in een ziekenhuis in het buitenland en je de behandeling liever voortzet in een Nederlands ziekenhuis.

Kort gezegd: er zijn veel voordelen aan een goede zorgverzekering met dekking in het buitenland.

4. Je zorgverzekering met buitenland dekking moet de volgende punten omvatten

• Poliklinische medische behandeling, röntgenfoto’s en operaties, medisch voorgeschreven geneesmiddelen, verbandmiddelen
• Pijnstillende tandheelkundige behandelingen, eenvoudige tandvullingen, reparaties van kunstgebitten
• Medische diensten, materiaal, accommodatie en maaltijden tijdens een ziekenhuisopname,
• Vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis of ambulance door hulpdiensten
• Medisch noodzakelijk vervoer naar de woonplaats of naar het dichtstbijzijnde geschikte ziekenhuis op de plaats van verblijf
• Repatriëring bij overlijden of begrafenis in het buitenland tot meestal 10.000 euro.

5. Hoeveel kost een goede zorgverzekering?

Het premiebedrag voor een zorgverzekering met buitenland dekking kan sterk variëren, omdat het afhankelijk is van de bestemming, de geselecteerde diensten en de reden voor de reis.
Vergelijk!

Het kiezen van een goede zorgverzekering in het buitenland is heel belangrijk. Neem de tijd om te onderzoeken, te vergelijken en af te wegen. Als je niet zeker weet welke verzekering het beste bij je past vraag dan je verzekeringsmaatschappij om een pakketaanbeveling.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen