menu

5 redenen waarom je auto steeds moet verzekerd zijn op reis

Een reis met de auto kan enorm veel vrijheid geven, je kunt tenslotte gewoon even bij een hotel of waar dan ook parkeren zonder vaste tijden die je hebt met een vliegreis. Maar voordat je op reis gaat, kan je het beste kijken naar een goede verzekering. Waarom? Hier vind je 5 zaken waarom een goede verzekering belangrijk is.

5 redenen waarom je een goede zorgverzekering nodig hebt

© Pexels.com

Hulp uit Nederland

Met hulp uit Nederland heb je al een stukje extra vertrouwen en hoef je niet te wachten op een sleepwagen uit een land wat je niet kent en je moeilijker communiceert.

Pech

Wanneer je pech hebt en je stilstaat langs de weg, kan je bellen naar diverse bedrijven of lokaal een bedrijf zoeken dat je zal helpen. Maar hier kunnen vervelende hoge kosten aan kleven waar je eigenlijk niet op had gerekend. Zeker als je je auto moet laten wegslepen kunnen hier hoge kosten aan zitten. Een verzekering zorgt voor meer financiële zekerheid tijdens je reis. Ook het slepen van de auto naar Nederland zal worden vergoedt als reparatie niet mogelijk blijkt.

Vervangend vervoer

Het kan zijn dat je met een langdurige reparatie te maken hebt met je auto. Dan heb je uiteraard een ander vervoersmiddel nodig. Met je gezin heb je dan een auto nodig om verder te kunnen reizen, maar ook hier zijn uiteraard extra kosten bij die flink oplopen naast de reparatie van jouw auto. Verzekeraars hebben vaak de optie voor een leenauto zodat je meteen verder kunt met je reis.

Overnachting

Wanneer je op je reis strandt, kan het erg vervelend zijn als je niet verder kunt. Naast vervangend vervoer, kan het ook fijn zijn om ergens te kunnen overnachten als je al een erg lange reis hebt gemaakt of als het al erg laat is. Een overnachting wordt vaak vergoedt bij een all-risk verzekering als reparatie langer duurt, dat is dan een zorg minder.

Toezenden onderdelen

Het kan zijn dat onderdelen niet op voorraad zijn op het punt waar je bent gestrand. Vaak bieden verzekeraars de optie om deze onderdelen toe te sturen zodat de auto toch gerepareerd kan worden.

De overweging waard?

Vaak kost de optionele pechhulp in het buitenland bij een autoverzekering niet veel. Het kan zeker een overweging zijn als je vaak met de auto reist. Moderne auto’s gaan, indien de onderhoudsbeurten goed worden gevolgd, niet snel kapot, maar dat is geen vrijwaring voor pech, er kan altijd wat gebeuren. Als je geen risico wilt lopen op hoge onverwachte kosten, dan is een auto verzekeren  aan te bevelen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen