menu

5 praktische tips voor een geslaagde roadtrip

Staat een roadtrip in de planning in de nabije toekomst? Roadtrips staan al jaren geboekstaafd als één van de leukste reisformules. Vrijheid met een grote ‘V’. Staan en gaan waar je zelf wil en je bent ongebonden op een vaste bestemming. Een dakkoffer op de auto en een persoonlijk muzikaal wenslijstje dat je vergezelt: meer moet dat niet zijn. 5 praktische tips voor een geslaagde roadtrip in een notendop.

© unsplash.com

#1. Wik en weeg het gewicht in de dakkoffer

Een geslaagde roadtrip start met een dakkoffer kopen en die slim vullen. De lichte spullen worden in de uithoeken op een slimme wijze van de koffer gevuld, de iets zwaardere stukken bevinden zich het beste tussen de dakdragers in het overgrote deel van de gevallen. Hou wel rekening dat het dakkoffer in het midden van je vierwieler wordt gemonteerd. Bij Heuts vind je hoedanook een geschikte dakkoffer voor elke trip.

#2. Voor welke themagerichte roadtrip kies je?

Overnachten kun je op verschillende manieren doen en volgens bepaalde thema’s die je doelbewust zelf hebt gekozen. Denk maar op het eerste zicht aan een overnachting in een lodge, yurt, boomhut, woonboot, vuurtoren of grottenhuis. Om maar enkele originele verblijfplaatsen op te noemen. En denk op voorhand goed na welk thema je het meest geschikt vindt: een Citytrip, een vakantie aan zee of genieten van de natuur in een bergrijke omgeving.

#3. Het aantal kilometers op de teller speelt geen rol

Heel vaak wordt de fout gemaakt om een roadtrip te plannen in functie van het aantal kilometers. Dit is één van de meest gemaakte valkuilen omdat veel kilometers afmalen niet altijd een goed idee is. Het is beter ervoor te zorgen dat je voldoende tijd neemt om de omgeving waar je je bevindt op een rustige manier te leren kennen. Als je immers teveel kilometers rijdt, lijk je de omgeving uit het oog te verliezen. Een kleine hint: vermijd zoveel mogelijk de snelweg en zoek voldoende bezienswaardigheden op je alternatieve reisweg.

#4. Denk aan tol- en autovignetten

Als je start met een roadtrip in het Europese landschap zal je eerst goed moeten nachecken of je milieu stickers, tol- of andere autovignetten bij de hand moet hebben. Die heb je zeker nodig in Roemenië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Zwitserland. Milieu stickers anderzijds heb je in bepaalde Franse en Duitse steden nodig.

#5. Wijk af van een bepaalde route

Kijk uit naar dorpjes die spontaan en per toeval je reisweg kruisen. In heel veel gevallen zijn precies deze plaatsen de moeite waard om te gaan ontdekken met een leuke wandeling. Zo krijg je de kans om kennis te maken met de lokale bevolking.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen