menu

42 ideeën om van Spanje te genieten in 2021

Spanje is al heel lang een van de populairste vakantiebestemmingen in de wereld. Zeker voor ons Noord-Europeanen, die altijd op zoek zijn naar zon, zee en zaligheid.

Aanvankelijk reisden we vooral naar Spanje voor de heerlijke stranden. In de loop der jaren zijn we echter ook de binnenlanden gaan ontdekken. In toenemende mate concluderend dat het land van Don Quichot veel meer te bieden heeft dan zee en stranden. Historisch, cultureel, culinair en qua natuur is Spanje zeker zo interessant.

Het digitaal magazine van de Spaanse Toeristische Dienst staat dan ook vol leuke ideeën om van het magische Spanje te genieten. Attracties verspreid over het hele land.

© Spanish Tourist Board

Spanje, een land vol culturele verrassingen

Spanje kent een oude geschiedenis. Een verleden dat sterk is beïnvloed door bezoekers van buiten haar landsgrenzen. Zo stichtten de Grieken en later ook de Romeinen al nederzettingen op de Spaanse kust. Overwegend handelsplaatsen, waarvan je de resten tegenwoordig nog overal kunt terugvinden en bezoeken.

Daarnaast is een groot deel van Spanje eeuwenlang door de Moren bezet geweest. Een invloed die door het hele land nog voel- en zichtbaar is, met name in het zuiden. In de architectuur, maar zeker ook in de gastronomie.

Daarvoor hoef je maar een bezoek te brengen aan Granada en de omliggende Moorse bergdorpjes van Andalusia. Een regio waar jaarlijks miljoenen toeristen naartoe trekken.

© Spanish Tourist Board

Spanje als culinair paradijs.

Als het om de keuken gaat, zijn de Spanjaarden absolute uitblinkers. Een land van en voor fijnproevers. Elke regio, elke stad of dorp kent haar specialiteiten. Geen wonder, als je weet hoeveel verschillende culturen zich op het Iberisch schiereiland hebben verzameld.

Daarbij gaat het allereerst om plaatselijke gerechten, zoals bijvoorbeeld de wereldberoemde Paella. Een gerecht dat zijn oorsprong kent op de rijstvelden van Albufeira, nabij Valencia. Anderzijds zijn er natuurlijk ook veel andere lokale specialiteiten, zoals kaas, ham, worst, olijven, wijn en nog veel meer.

Samengevat, een breed scala aan heerlijke lekkernijen die de Spanjaarden de reiziger met trots voorzetten. Onder andere in de vorm van tapas. Een gevarieerd gerecht van aperitief-hapjes, dat origineel uit Baskenland komt, maar ondertussen door heel Spanje op de menulijsten prijkt.

De afwisselende landschappen van Spanje

Ook Spanje’s natuur kent een enorme diversiteit. Naast de uitgestrekte stranden voor zonaanbidders en surfers, kent het land maar liefst 44 natuurreservaten.

Natuurgebieden die openstaan voor het publiek. Ideaal voor actieve reizigers, zoals wandelaars, fietsers, klimmers, zwemmers en kampeerders. Belangrijk is het daarbij te weten dat veel van deze natuurparken de laatste jaren toegankelijker zijn gemaakt voor mensen met een mobiele beperking. Zo ook voor blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden.

© Spanish Tourist Board

Verrassende reis-routes door Spanje

In Spanje zijn unieke routes uit te stippelen. Trajecten die je af kunt leggen per trein, auto, fietsend of wandelend. Daaronder een historische pelgrimstocht.

Het gaat hierbij niet om de beroemde bedevaartstocht naar Santiago de Compostela, maar om de minder bekende Camino Lebaniego. Een eeuwenoude, inspirerende pelgrimsroute, die je in drie dagen van de noordelijke kust landinwaarts voert. Naar het Franciscaner klooster van Santo Toribio, gelegen in de bergen van Cantabrië.

De brochure met 42 fantastische ideeën

De reisbrochure van het Spaanse toerismebureau staat boordevol leuke, uitnodigende ideeën. Een diversiteit aan activiteiten voor jong en oud. Voor ieder wat wils en genoeg om meerdere onvergetelijke vakanties mee te vullen.

Dat zegt veel over Spanje, maar ook over de trotse Spanjaarden die je middels dit magazine uitnodigen en met open armen zullen ontvangen.

Vanzelf kom je tussen de vele attracties een uitnodiging tegen om deel te nemen aan de fotowedstrijd. Maak een unieke foto van één van de 42 ideeën die in het magazine staan aangeprezen en win mooie prijzen. Als extraatje bij de mooie herinneringen die je hoe dan ook aan je reis naar Spanje zult overhouden.

Voor alle info en een overzicht van alle prijzen die je kan winnen, kan je terecht op deze Facebookpagina van de Spaanse Toeristische Dienst in België.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen