menu

4 redenen voor een goede zorgverzekering

Ambulance kosten, ziekenhuis opname, operatie, repatriëring. Wie acuut ziek wordt in het buitenland tijdens een cruise, stedentrip of op een skivakantie en geen zorgverzekering met dekking in het buitenland heeft, wordt geconfronteerd met tal van problemen. Daarom is een aanvullende zorgverzekering een must. Niet alleen op verre reizen naar exotische landen, maar ook op een korte trip net over de grens in Duitsland. Als je een goede zorgverzekering met dekking in het buitenland hebt, hoef je jezelf in geval van nood geen zorgen te maken over geld. Een goede zorgverzekering betaalt de medische behandeling, voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen of repatriëring bij overlijden.
Veel Nederlanders geloven nog steeds dat ze voldoende gedekt zijn door hun basis zorgverzekering, maar dat is een misvatting. We geven je vier redenen om een goede zorgverzekering met dekking in het buitenland te nemen.

4 redenen voor een goede zorgverzekering

© Pexels.com

1. Hoge kosten voor opname in een buitenlandse kliniek

Veel vakantiegangers die in het ziekenhuis worden opgenomen of een arts moet bezoeken, gaan naar een toeristisch ziekenhuis. Dus als een privé-patiënt. In sommige landen zijn bepaalde medische behandelingen erg duur, terwijl ze in Nederland slechts de helft kosten. Bij thuiskomst betaalt de zorgverzekering alleen het deel van de rekening terug, dat op Nederlandse zorgkosten gebaseerd. En dat is vaak een veel kleinere deel. De rest moet je zelf betalen. Als je een zorgverzekering met dekking in het buitenland afsluit, worden alle kosten betaald, en is slechts het eigen risico aftrekbaar.

2. Zorgkosten buiten Europa niet vergoed

De verzekeringsmaatschappij zal helemaal niets vergoeden voor gemaakte medische kosten buiten Europa en in landen waarmee Nederland geen overeenkomst heeft inzake sociale zekerheid, zoals de Verenigde Staten, Thailand en Egypte. Als de patiënt geen zorgverzekering met dekking in het buitenlands, moet hij alles zelf betalen. Neem bijvoorbeeld Amerika: iedereen die naar de kliniek moet, zal 2.000 euro per dag betalen. Voor de intensive care unit wordt maximaal € 10.000 per dag in rekening gebracht.

3. Repatriëring zieke niet vergoed

In principe financieren de zorgverzekeraars de repatriëring van zieke patiënten niet. Zelfs verzekerde personen met een extra aanvullende verzekering zijn niet altijd verzekerd voor de kosten van ambulancevluchten. Zoek naar een goede zorgverzekering die repatriëring dekt. Bijvoorbeeld als je een ongeluk krijgt tijdens je tijdens je waterskiën. Een ambulance vlucht uit het Caribisch gebied naar Nederlandland kost ongeveer 60 000 euro, de vlucht van Mallorca ongeveer 10 000 euro en vanuit Australië zelfs tot 100.000 euro. Met een buitenlandse zorgverzekering is dit vervoer inbegrepen, als het gaat om een ernstig medisch noodgeval, zal de toerist zonder extra kosten naar Nederland worden teruggebracht.

4. De kosten van een goede zorgverzekering met dekking in het buitenland zijn minimaal

Ondanks alle kostenrisico’s is een dekking in het buitenland bij veel reizigers nog steeds geen ‘must’. Dit is zeer onverstandig, omdat buitenlandse zorgkosten hoog op kunnen lopen. Daarnaast kun je voor weinig geld een goede zorgverzekering met dekking in het buitenland krijgen.
Tot slot: de voordelen van een goede zorgverzekering met dekking in het buitenland op een rij

• Alle kosten zijn gedekt, dus er is geen verschil dat moet worden betaald uit eigen zak.
• Een retourtransport vanuit het buitenland is inbegrepen.
• Uitgebreide behandelingen zijn inbegrepen.
• Alle landen wereldwijd zijn inbegrepen (speciale voorwaarden de VS en Canada)

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen