menu

4 redenen om een fotoboek te maken na je vakantie

Als je op vakantie bent, is de kans groot dat je veel foto’s maakt. Je komt vast en zeker mooie plaatjes tegen die je vastgelegd wil hebben: denk maar aan foto’s van de indrukwekkende omgeving. Als je eenmaal weer thuis bent gekomen van de vakantie, is het leuk om deze foto’s weer eens te bekijken. Een fotoboek maken van de vakantiefoto’s is in dat geval erg leuk: vier redenen waarom je dat ook eens zou moeten maken na je vakantie, zetten we hieronder voor je op een rij.

4 redenen om een fotoboek te maken na je vakantie

© Pexels.com

1. Waan je weer even in de vakantiemodus

Als je de foto’s terugkijkt die jij hebt gemaakt van de vakantie, kun je weer echt het vakantiegevoel beleven. Jij bent immers op die plek geweest en kunt waarschijnlijk nog goed herinneren hoe warm het er was, hoe de omgeving eruitzag en hoe de dag verder werd ingedeeld. Met andere woorden: je kunt weer echt even de vakantieherinneringen ophalen door jouw vakantiekiekjes terug te kijken. Vooral in een fotoalbum neem je echt de tijd om de foto’s te kunnen bekijken. Een herinneringen boek in de vorm van een vakantiealbum is daarom een echte aanrader om weer regelmatig de leukste en mooiste herinneringen op te halen van jouw reis.

2. Alle foto’s op een plek

In een fotoalbum heb je alle vakantiefoto’s op een plek. Als je weer even de foto’s van die ene reis wil terugkijken, pak je simpelweg alleen het fotoboek erbij. Als je de foto’s bijvoorbeeld op jouw telefoon hebt staan, kan het zijn dat de foto’s in een grote map worden gestopt tussen de rest van jouw algemene foto’s. Dit is zonde, want zo kijk je waarschijnlijk ook minder gauw tussen de vakantiefoto’s.

3. Eenvoudig door te bladeren

Een andere reden om een vakantie fotoboek te maken van jouw foto’s, is dat het eenvoudig door te bladeren is. Ook om voort te borduren op het vorige punt, is het makkelijk om gewoon even het fotoalbum erbij te pakken. Het is een laagdrempelige manier om de foto’s te bekijken, die je op iedere manier en op ieder moment kunt bekijken. Bovendien hoef je ook niet naar bijvoorbeeld een scherm te turen, maar kun je de foto’s goed en helder op papier zien.

4. Ook leuk om mee te nemen

Daarnaast is een fotoalbum ook erg leuk om mee te nemen. Stel je voor, je gaat op familiebezoek na de vakantie en je wil graag bijpraten over hoe de vakantie was. Hoe leuk is het dan om even het fotoboek erbij te pakken en de foto’s daadwerkelijk te kunnen laten zien? Zo kunnen ook andere mensen bekijken wat jullie allemaal hebben gedaan en hebben gezien.

Een vakantiealbum maken: waar moet je rekening mee houden?

Als je ook een vakantiealbum wil gaan maken, is het natuurlijk wel belangrijk dat je achteraf tevreden gaat zijn met het resultaat. Daarom is het slim om rekening te houden met de volgenden punten bij het maken van een fotoboek.

1. Selecteer foto’s

Op vakantie maak je al gauw honderden tot duizenden foto’s. Vaak zitten er wel een aantal foto’s tussen die eruit springen en je in het fotoboek wil gebruiken. Zorg er daarom voor dat je van tevoren foto’s selecteert die je graag wil gebruiken in het boek – dit is ook alvast een leuke bezigheid op het vliegveld of in het vliegtuig.

4 redenen om een fotoboek te maken na je vakantie

© Pexels.com

2. Soort boek

Je kunt ook kiezen uit verschillende soorten boeken. Hoe moet de kaft eruitzien, hoe groot moet het boek worden en wat voor soort boek wil je, bijvoorbeeld een spiraalboek?

3. Bijschriften toevoegen

Het is ook leuk om bijschriften aan jouw foto’s toe te voegen. Doe dit zo snel mogelijk, omdat de momenten natuurlijk nu nog vers in jouw hoofd zitten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen