menu

3x Leuke steden om te ontdekken op de scooter

Nederland is een fantastisch, veelzijdig land. Ook de steden zijn allemaal anders, maar steeds bruisend en gezellig! Het is heel leuk om die eens met de scooter te gaan verkennen! En je hoeft echt niet je eigen scooter mee te nemen, want die huur je gewoon ter plaatse! Wij geven je hier 3x leuke steden om te ontdekken op de scooter. Nog even eerst een tip: of je nu een scooter huurt, of met je eigen exemplaar op pad gaat, zorg dat je (indien vereist) een goede helm hebt én goede sloten.

© pixabay.com

Goed voorbereid op weg

Voordat je op weg gaat is het natuurlijk belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en ga je met een fijne gevoel de scooter op. Denk aan het volgende:

  • Welke route ga ik exact afleggen. Plan zelf je route met bijvoorbeeld Google Maps
  • Plan pauzes in. Bedenk van te voren waar je wat wilt eten en drinken
  • Neem eten en drinken mee. Zo kun je altijd wat tot je nemen als je hier behoefte aan hebt
  • Zorg voor een goede scooterhelm. Zo weet je zeker dat veilig op pad gaat.
  • Check het weer. Niemand wilt in de kou en regen gaan rijden.

Tilburg

In het sprankelende centrum van Tilburg ervaar je Brabantse gezelligheid en kun je Bourgondisch genieten. Parkeer je scooter (deze kun je in het centrum huren in de Piushaven) in één van de stallingen en ontdek het zelf! Als je het centrum hebt gehad, kun je ook in de omgeving heerlijk rondtoeren om de stadse en bosrijke omgeving te verkennen.  Tuf bijvoorbeeld langs het kanaal naar het La Trappe Trappistenklooster om een biertje te proeven op het terras en mee te doen aan een rondleiding in het klooster. Of doe wat knusse dorpjes aan om te genieten van de prachtige omgeving en een lekker lunch. Een andere mogelijkheid is om eerst de natuur in te trekken van bijvoorbeeld de Loonse en Drunense Duinen en daarna terug in Tilburg de inwendige mens te verwennen.

Nijmegen

In Nijmegen is het mogelijk om een elektrische scooter te huren en de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende routes. De stad zelf is bruisend en gezellig (een echte studentenstad) met veel historische bezienswaardigheden, zoals de Sint Stevenskerk, het Rijksmonument Latijnse School Nijmegen uit 1544 en de Bèlvedère, een overgebleven waltoren uit de 15e eeuw. In de omgeving van de stad ontdek je een prachtige natuur, zoals de vlakke Ooijpolder en het heuvelachtige landschap van Berg en Dal. Ook erg leuk is om met je scooter de Oversteek (de nieuwe brug) over te rijden en aan de andere kant het overloopgebied van de Waal te verkennen en het gigantische Romeinse masker te bekijken. Tuf een stuk over de dijk en kom over de oude Waalbrug weer terug om ergens in het centrum op een terras te genieten van en lunch of diner.

Rotterdam

Rotterdam is volgens ons de meest hippe stad van het land. Het is er gezellig, bruisend, super modern en er zijn ook knusse, eeuwenoude plekjes. Verder heb je er de havens en een prachtige omgeving. Doe daarom een dagje Rotterdam met een E-scooter en ontdek zelf de mooiste plekken. Scooter over de Erasmusbrug en stop even om van het magnifieke uitzicht over de skyline van de stad te genieten. Ga lekker shoppen, pak een terrasje en ga uit eten in één van de meest fancy restaurants. Met een E-scooter (die je gewoon online kunt reserveren) kom je in elk hoekje van de stad en kun je overal parkeren: als dat geen vrijheid is…!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen